Aţi împodobit deja bradul şi abia asteptati cadourile care vor aparea sub el. Cum împodobea, însă, bradul marele Toma Caragiu?
Mai jos aveţi unul dintre scheciurile de aur ale lui Toma Caragiu legate de tehnica „împodobirii bradului”:
„Moliftul”, spre exemplu, „se cumpară la coadă şi se scutură în tramvai”.
„Dacă nu apucaţi nici molift, cumpăraţi un brad de plastic… care poate fi folosit atât ca gladiolă, cât şi ca pom de iarnă, într-un cât nu seamănă nici cu una, nici cu alta”, sfătuia Toma Caragiu.
Ce trebuie să faceţi dacă bradul este prea înalt?
„Dacă este prea înalt în sus, aranjăm cu vecinul să primească vârful prin tavan. Dacă este prea înalt în jos, aranjăm cu măsuţa şi-i tăiem picioarele. Apoi luăm măsuţa şi o punem în dormitor… de unde scoatem şifonierul pe care îl punem în sufragerie… Da, dar unde punem masa? În baie… dar în baie e baia… şi atunci unde punem baia?! În vestibul, în locul frigiderului pe care îl punem în şifonier.”
Biografie Toma Caragiu
Unul din cei mai mari actori romani, cu activitate bogata în teatru, TV si film a interpretat cu precadere roluri de comedie, dar a excelat si in drame, unul dintre filmele sale de referinta fiind Actorul și Salbaticii. Maestrul Toma Caragiu s-a nascut la data de 21 august 1925 in orasul Ploiesti jud. Prahova. Provine dintr-o familie de aromani tatal sau fiind Nico Caragiu si mama sa Atena Papastere Caragiu originara din satul grecesc Aetomilitsa. Familia sa sa stabilit in orasul Ploiesti pe str. Rudului, nr.144, iar Toma Caragiu a urmat ciclul gimnazial la Liceul „Sfintii Petru și Pavel” din Ploiesti. La scurt timp a fost ales pentru trupa de teatru a liceului unde și scrie în revista liceului „Framantari”. Termina liceul si obtine diploma de Bacalaureat in vara anului 1945. Se inscrie la facultatea de drept, dar nu dupa mult timp abandoneaza cursurile si se inscrie la Conservatorul de Muzica si Arta Dramatica Bucuresti, clasa Victor Ion Popa. Debutul insa pe o scena adevarata se produce în anul 1948, pe scena Studioului Teatrului National din Piata Amzei, cand, student fiind, în anul III, i se încredintează rolul unui scutier din „Toreadorul din Olmado” în regia maestrului Ion Sahighian. La 1 mai 1948 este angajat ca membru la Teatrului National. Iar in 1949, la 24 ani, obtine Diploma de absolvire a I.A.T.C. S-a stins sin viata intr-un mod tragic, sub daramaturile blocului din Bucuresti unde locuia, în urma cutremurului din 4 martie 1977, fiind inmormantat la cimitirul Belu din Bucuresti.