in ,

Vacanța de iarna 2018: 15 locuri din România pentru un concediu minunat

România pe timp de iarna este cu adevărat magică. Fie că ești pasionat de schi și visezi la o vacanță pe pârtie sau îți dorești să descoperi un oraș nou sau un colț de natură minunat, țara noastră se mândrește cu o sumedenie de locuri minunate unde poți să-ți petreci vacanța de iarnă. Dacă nu ți-ai făcut planuri pentru acest sezon, iată 15 locuri din România perfecte pentru vacanța de iarnă.

Vacanța de iarna la Colibița

Dacă în vacanța de iarnă vrei să te bucuri și de mare și de munte, noi îți propunem ca destinație satul Colibițala poalele Munților Călimani. Acest sat fermecător se află pe malul lacului cu același nume, fiind zona cu cel mai pur aer din țară. În ultimii ani tot mai mulți turiști au fost fermecați de frumusețea acestui loc, astfel că micuțul sat Colibița s-a transformat într-o superba stațiune turistică. Pe timp de iarnă, Colibița primește ceva mai puțini vizitatori, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura de peisajele extraordinare de unul singur.

Vacanța de iarnă la Văliug

Una dintre cele mai frumoase stațiuni din Banatul montan, Văliug te va surprinde cu panoramele sale fabuloase. Localitatea se află în apropiere de două lacuri de acumulare, ce completează peisajul pitoresc. Dacă pe timp de vară, Văliug este o destinație dragă celor care iubesc natura, dar și distracția, iarna, pârtiile de schi atrag dependenții de adrenalină. Văliug se află la poalele munților Semenic, iar pârtia care pornește din vârful Semenic spre Văliug are o lungime de 5,8 kilometri.

Vacanța de iarnă la Băile Olănești

Pentru o vacanță de iarnă relaxantă îți recomandăm stațiunea Băile Olănești, la 21 de kilometri de Râmnicu Vâlcea. Băile Olănești este considerată drept una dintre cele mai frumoase stațiuni balneoclimaterice din România. În Băile Olănești se află 35 de surse hidrominerale, iar apele izvoarelor au proprietăți curative pentru o serie de boli. Mai mult, Băile Olănești este singurul loc în care se fac injecții cu apă minerală sulfuroasă izotonă, pentru afecțiuni alergice.

Vacanța de iarnă la Suceava

Fosta capitală a Moldovei, Suceava este un oraș remarcabil, care are de oferit turiștilor o mulțime de locuri minunate. Suceava este unul dintre cele mai vechi orașe din România, fiind împânzit cu cetăți și biserici medievale vechi de secole. Inițial, orașul s-a dezvoltat în jurul a două cetăți, Cetatea Șecheia și Cetatea de Scaun, ultima fiind și cea mai populară atracție din Suceava.

Tot aici mai poți vizita și Biserica Mirăuți, una dintre cele mai pitorești biserici din nordul Moldovei, Hanul Domnesc, o superbă clădire din secolul XVI, ce găzduiește Muzeul Etnografic, precum și Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, a cărei biserică face parte din grupul de biserici pictate din nordul Moldovei, înscris în patrimoniul UNESCO.

Vacanța de iarnă la Rânca

Deși pe timp de iarnă șoseaua Transalpina este închisă, asta nu înseamnă că nu poți ajunge până la stațiunea Rânca. În sezonul rece, se poate urca la Rânca dinspre localitatea Novaci, aflată la 45 de kilometri de Târgu Jiu. Rânca este o stațiune montană la 1.700 metri altitudine, pe versantul sudic al Munților Parâng. Aici vei găsi mai multe pârtii de schi, unele dotate cu nocturne, iar domeniul de off-piste este perfect pentru dependenții de adrenalină care adoră snowboarding-ul.

Vacanța de iarnă în Constanța

Deși nu multă lume se gândește la Constanța ca la o destinație de iarnă, trebuie să vezi măcar o dată acest oraș de la malul mării în sezonul rece. Atunci, străzile nu mai sunt pline de turiști, iar peisajele cu marea învolburată îți vor tăia respirația. Pe timp de iarnă poți explora în tihnă toate atracțiile turistice fascinante din Constanța, care, vara, poate preferi să le ratezi în favoarea a câtorva ore în plus la plajă.

Nu uita să admiri frumosul Cazino, în apropiere de Portul Tomis, să explorezi Piața Ovidiu, să admiri Farul GenovezCasa cu LeiEdificiul Roman cu MozaicMoscheea Carol I sau Parcul Arheologic. Tot în vacanța de iarnă poți vizita Acvariul și Delfinariul din Constanța, precum și Microrezervația, Planetariul și Expoziția de păsări exotice. Constanța se mândrește și cu o serie de muzee fascinante, inclusiv Muzeul de Istorie Națională și Arheologie sau Muzeul Marinei Române.

Vacanța de iarnă pe Transfăgărășan

Șoseaua Transfăgărășan este una dintre cele mai fascinante atracții turistice din România, iar pe timp de iarnă este și mai interesantă. Deși timp de opt luni pe an, traseul între Piscu Negru și Bâlea Cascadă de pe Transfăgărășan este închis autovehiculelor, asta nu înseamnă că nu poți să vizitezi Bâlea Lac cu telecabina.


Sursa: https://www.ghiduri-turistice.info/

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!