in ,

Vacanța de primăvară: 15 locuri din România pentru un concediu minunat

Frumusețile naturale din România se descoperă cel mai bine primăvara. Atunci, temperaturile încă nu sunt prea ridicate, iar întreaga natură capătă culori proaspete. De la rezervații naturale, la biserici vechi, parcuri sau monumente istorice, noi îți propunem 15 destinații incredibile din România perfecte pentru vacanța de primăvară.

Vacanța de primăvară la Cheile Băniței

Deși mai puțin cunoscute printre turiști, Cheile Băniței, pe Valea Jiului, se mândresc cu peisaje extraordinare. Relieful neobișnuit al zonei s-a format după prăbușirea tavanului unei peșteri, iar acum canionul format de pârâul cu același nume poate fi parcurs doar prin apă, ce ajunge, în mare parte, până la glezne. De asemenea, temerarii pot încerca să escaladeze pereții erodați. Cheile Băniței se află pe DN 66, la mai puțin de 10 kilometri de Petroșani. Pe dealul aflat în apropiere poți vizita cetatea dacică cu același nume, dar și Peștera Bolii, singura din România care este traversată pe întreaga sa lungime de un râu.

Vacanța de primăvară la Iași

Nu există o modalitate mai frumoasă de a întâmpina primăvara decât într-o grădină botanică, iar cea de la Iași este alegerea perfectă în acest sezon. Cu aproape 100 de hectare, acest parc superb se mândrește cu o colecție variată de plante, de la cele endemice din România și până la specii tropicale și subtropicale. Primăvara, grădina este un adevărat loc de pelerinaj pentru iubitorii de flori. Atunci zecile de soiuri de azalee înfloresc oferind vizitatorilor un adevărat festival de culoare. Nu rata nici Rozariumul, ce găzduiește peste 600 de soiuri de trandafiri. După ce te saturi de spectacolul de culoare, vizitează și restul obiectivelor turistice din Iași și începe-ți periplul cu Palatul Culturii.

Vacanța de primăvară la Vulcanii Noroioși

Nimic nu se compară cu o plimbare prin… noroi, într-o zi frumoasă de primăvară Laughing. Cu siguranță unul dintre cele mai neobișnuite peisaje din Europa, Vulcanii Noroioși, lângă Buzău, vor surprinde chiar și cel mai pretențios turist. Zona de-a dreptul selenară atrage o mulțime de vizitatori pentru un singur lucru – micuții vulcani din care se revarsă noroi cenușiu. Aceste cratere au apărut datorită gazelor naturale, formate la mii de metri adâncime, care la contactul cu pânza freatică creează acești mici vulcani.

Vacanța de primăvară în Poiana Narciselor din Dumbrava Vadului

În fiecare primăvară, o mică poiană din Dumbrava Vadului, la aproximativ 60 de kilometri de Brașov, se transformă într-o simfonie de culoare și parfum. În luna mai aici înfloresc nenumărate narcise, pe o suprafață de sute de hectare. Turiști din toate colțurile țării vin în această rezervație naturală, mai ales de Ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena. Atunci are loc Festivalul Narciselor, o petrecere câmpenească cu o tradiție de peste un secol.

Vacanța de primăvară la Viscri

Satul Viscri, în inima Transilvaniei, a căpătat faimă internațională după ce Prințul Charles al Marii Britanii a făcut mai multe vizite în zonă. Micuța localitate încă mai păstrează din farmecul de odinioară al satelor săsești, iar Biserica fortificată din Viscri a devenit un adevărat simbol al acestei comunități. Realizată în secolul al XIII-lea pe baza unei bazilici romane, lăcașul de cult face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Întregul ansamblu este fortificat, având două bastioane, mai multe turnuri și un drum de apărare. Deși această biserică evanghelistă nu surprinde cu o arhitectură superbă sau cu dimensiuni impunătoare, lăcașul de cult a conservat perfect modul în care și-au dus viața de secole localnicii acestui sat uitat parcă de lume.

Viscri Fortified Church in spring, Romania.

Vacanța de primăvară în comuna Greaca

În sudul României, nu departe de malurile Dunării și la 52 de kilometri de București, se află localitatea Greaca, o comună din județul Giurgiu, care, în ultimii ani, a devint un loc îndrăgit pentru excursiile de weekend, mai ales în vacanța de primăvară. Datând încă din secolul al XVI-lea, numele localității provine de la o femeie de origine greacă, care avea o moșie în această zonă, iar călătorii care ajungeau în aceste părți povesteau despre popasurile lor la o grecoaică frumoasă.

În apropiere de comuna Greaca poți vizita patru situri arheologice, unde au fost descoperite urme din neolitic și până în Evul Mediu. Tot în comuna Greaca mai poți vizita și Biserica Sfinții 40 de Mucenici construită în 1907 și Conacul Gorski, ridicat la începutul secolului trecut.


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-primavara-in-romania-locuri-pe-care-sa-le-vizitezi-pana-la-vara

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!