in

Partea de nord a județului Harghita și Poiana Brașov sunt promovate la nivel mondial prin documentarul White Carpathia de harghiteanul Corneliu Țepeluș

White Carpathia

Harghiteanul Corneliu Țepeluș promovează alături de celebrul jurnalistul britanic Charlie Ottley pulsul României turistice în sezonul de iarnă. Într-un fim documentar tabloul complet al traiului cotidian al românilor din zona carpatică cu tot ce înseamnă atracții turistice, tradiții, obiceiuri și spiritualitate, specifice perioadei de iarnă.

Filmul documentar White Carpathia, difuzat pe deja de mai multe posturi TV naționale, urmează a fi promovat la nivel mondial pe cele mai influente televiziuni din lume, dezvăluie harghiteanul Corneliu Țepeluș:

White Carpathia a avut premiera în toamna anului trecut și este unul dintre cele mai bune filme de promovare a României în lume. Urmează să apară la cele mai importante televiziuni de travel din lume, cum e Discovery Channel, Travel Channel, și altele.

S-au împlinit 29 de ani de când harghiteanul Corneliu Țepeluș și dedicat viața turismului. Munca pasionată de instructor de schi, ghid turistic și mai recent producător de film este cea care l-a însuflețit de aproape trei decenii pe promotorul turismului românesc, originar din Voșlobeni. După județul Harghita, Poiana Brașov i-a devenit a doua casă, iar pentru aceste zone frumoase Corneliu depune constant eforturi pentru a le face cunoscute în întreaga lume la cel mai înalt nivel.Proiectul îi aparține jurnalistului britanic Charlie Ottley pasionat de frumusețile României.

Cel mai mare promotor străin al României l-a invitat pe harghiteanul Corneliu Țepeluș, stabilit în Brașov, să se implice în documentarul White Carpathia și facă un portret al universului montan carpatic ce îmbrăcă haină albă și strălucitoare pentru câteva luni pe an. Harghiteanul nu a ezitat și a reușit să transmită prin prezentarea sa din spiritul românesc, deschis, prietenos și ospitalier caracteristic tuturor românilor. În documentar, pe lângă Poiana Brașov vor fi promovate și localitățile din zona Topliței – Călimani și Mădăraș.

O parte dintre tradițiile locale din nordul județului Harghita vor ajunge cunoscute la nivel mondial. Imaginile alăturate reprezintă o secvență din filmul documentar ce urmează a fi vizionat de telespecatori din toată lumea:

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!