in ,

Ziua Internațională a Asistenților Medicali

În centrul sistemului de sănătate se află pacientul, iar asistenții medicali au misiunea de a veghea, alături de medici, asupra sănătății populației. Profesia de asistent medical este considerată una dintre cele mai nobile din lume, însă și una de o responsabilitate inegalabilă. Asistenții sunt parte componentă a medicinei de urgență, iar formarea lor în aceasta specialitate are foarte multe puncte comune cu cea a medicilor.

In spital, asistentul medical are un rol deosebit in comunicarea cu pacientul. Nu am vedea viata in unitatile medicale fara asistenti, acestia fiind indispensabili in echipele medicale.

Ca asistenti medicali vedeti foarte multe lucruri neplacute si dureroase, dar trebuie sa aveti puterea sa treceti mai departe pentru urmatorii pacienti care au nevoie de ingrijirea si atentia voastra. Dincolo de valentele profesionale si de competentele deosebite trebuie sa aveti rezistenta, dragoste, dedicare speciala profesiei pentru a fi, in continuare, foarte buni profesionisti.

Voi, asistentii medicali sunteti „eroi” fara medalii, sunteti cei care vegheaza cu profesionalism, atat ziua cat si noaptea, asupra starii de sanatate a semenilor.

Va bucurati de intreaga noastra admiratie si suntem convinsi ca societatea nu ar putea avansa fara eforturile si stradaniile voastre.

La multi ani, asistentilor de pretutindeni!


Sursa: ziarmm.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!