in ,

Ziua națională a României sărbătorită și la Roma. Mercenari din presă au încercat să denigreze evenimentul.

Este deja un obicei ca în fiecare an în preajma Zilei naționale a României, românii aflați în Roma să se întâlnească la Columna lui Traian pentru a sărbători ziua tuturor românilor. Asociații, organizații sau români simpli vin din proprie inițiativă să se simtă mai aproape de țara lor, de neamul lor.

Nu există o organizare prestabilită ca pe timpul lui Ceaușescu ci fiecare sărbătorește în felul lui: cu steaguri, ii tradiționale, pancarte sau insigne în piept. Românii vor să fie împreună pentru câteva momente arătând lumii că ei există cu adevărat și că indiferent de timp sau locație ei rămân cu sufletul la România pentru că ei SUNT ROMÂNI. Fac ceea ce fac pe cheltuială proprie, nu au sponsori, nu sunt ajutați de nimeni, cu toate că statul român alocă cifre consistente pentru comunitatea românească din Italia însă banii sunt cheltuiți o mică parte pe spectacole, iar restul banilor intră în buzunarele unor organizatori care se intitulează a fi reprezentanți ai românilor din Italia. Majoritatea știu la ce mă refer și cunosc bătaia de joc care există la nivel politic. Dezgustați de aceste interese meschine românii încearcă să se descurce așa cum pot, să se exprime și să se mândrească de faptul că sunt români cu ceea ce au!

Români simpli cu mesaje simple, români frumoși și adevărați departe de casă cu dorul de România în suflet.

Acest eveniment de la Roma readuce în memoria românilor istoria strămoșilor noștri, de la dacii imortalizați pe columna lui Traian până la Unirea Transilvaniei cu Romania din 1 decembrie 1918, iar aceștia sunt elogiați așa cum fiecare a simțit să o facă, au adus coroane de flori și au împărțit banderole tricolore. La eveniment a participat și Dana Constantinescu, ambasadoarea României în Italia, un om printre oameni care a simțit și a promovat întotdeauna spiritul românesc.

De multe ori s-a încercat unirea românilor din Italia, însă mulți inițiatori au renunțat iar alții au fost descurajați.

Cine nu dorește unirea românilor din Italia?

În primul rând, nimeni nu dorește ca românii din Italia să fie uniți pentru că asta ar însemna să fie puternici iar dacă sunt puternici ar putea fi periculoși statului italian. Ar începe să-și ceară drepturile legale de europeni iar asta ar deranja multe cercuri și grupuri de interese.

Vorbim de unire, vorbim de unitate, dar cine nu dorește ca românii să fie uniți în Italia? Tocmai alți români, mercenari, reprezentanți ai unor asociații fantomă sau jurnaliști ai unor ziare românești cu patroni italieni care fac politica gazetărească în interesul Italiei, a unor grupuri sau cercuri de interese și nicidecum a românilor din Italia. Aceștia, probabil sponsorizați de anumite structuri oculte sunt peste tot în Italia, manipulatori și denigratori ai oricărei mișcări românești care nu fac altceva decât să descurajeze inițiatorii acestor acțiuni.

Lăsați-i în pace domnilor, lăsați-i să se exprime cum doresc pentru că este dreptul lor de a o face, orice tricolor ridicat deasupra capului în Italia este semn de românism, de demnitate națională, este o dovadă că noi suntem acolo și trebuie să fim băgați în seamă așa cum ar trebui și nu după cum și-ar dori unii.

 

Fiți români cu românii voștri pentru că sunteți frați de la aceeași mamă ROMÂNIA. Nu urmați doar mirosul banilor pentru că astfel veți ajunge să vă vindeți sufletul și neamul.

Noi de la mișcarea Identitatea Românească îi felicităm pe toți românii prezenți anul acesta la Columna lui Traian din Roma și vom face în așa fel încât mesajul lor să ajungă la toată diaspora. Românii trebuie să fie uniți în comunitățile lor oriunde s-ar afla în lume, numai așa pot fi o forță, numai așa pot fi băgați în seamă și luați în considerație de autoritățile locale, politicieni și cetățeni ai țărilor gazdă.

Distribuiți acest mesaj pentru ca românii din lume să fie din ce în ce mai uniți și mai puternici. Mai buni! Haideți să-i felicităm pe toți românii din diaspora care țin aprinsă flacăra identității românești în lume.

Laurențiu Barbu

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!