in

ALERTĂ – Prima tabără pentru refugiați, ridicată în județul Timiș

Primela tabără de refugiați a fost ridicată la Lunga, în județul Timiș, foarte aproape de granița cu Serbia, unde aproximativ 50 de corturi de armată au fost ridicate, fiind păzite de jandarmi, potrivit B1 TV.

De asemenea, la Beba Veche, localitate aflată la graniţa dintre Serbia şi Ungaria, sunt pregătiri intense, fiind aduse forţe suplimentare de poliţie de frontieră.

Granița este păzită, după ce primul mare val de refugiaţi a trecut furtunos, la o aruncătură de băţ de hotarul ţării noastre. În acţiune au intrat inclusiv maşinile dotate cu camere video cu termo-viziune, al căror număr a fost suplimenta.

Aproape toţi poliţiştii de frontieră de la Timişoara au fost trimişi la graniţa cu Serbia, pentru a patrula şi monitoriza hotarul, scriu jurnaliştii de la pressalert.ro.

Sârma ghimpată a ungurilor, venită pe toată frontiera cu Serbia, s-a oprit lângă monumentul de la Triplex Confinium, din Beba Veche.

După gardul de pe partea cu sârbii, militarii maghiari au continuat cu marcatul terenului pe partea cu România. Până acum, au bătut doar niște țăruși colorați cu verde și portocaliu.

 

Sursa: cotidianul.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!