in

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Olanda

Cum altfel să te apropii de identitatea unei țări mai bine decât vizitându-i orașele și admirându-i cele mai frumoase locuri? Azi vorbim despre Olanda și frumusețea hipnotică a celor mai fascinante locuri pe care le poți vizita în Țările de Jos.

Alcătuită din 12 provincii, învecinată cu Germania și Belgia și având deschidere la Marea Nordului, Olanda este una dintre cele mai frumoase țări ale Europei. Este o țară mică unde tradițiile sunt bogate și la fel este cultura. Dar în ciuda a ceea ce știm despre Olanda, nivelul înalt de educație și disciplină, respectul reciproc și deschiderea oamenilor nu sunt singurele capitole la care statul excelează.

La fel de impresionantă este și frumusețea anumitor locuri atunci când iei Olanda la pas și îi vizitezi atât marile orașe, cât și micile sate. Dacă ești gata să descoperi ținuturile olandeze și îți dorești un itinerariu memorabil, uite mai jos câteva dintre cele mai frumoase locații pe care, dacă ai ocazia să le vizitezi, nu ai cum să le uiți vreodată.

Amsterdam nu este singura atracție a Olandei

Capitala este o alegere clasică dacă nu te deranjează valurile mari de turiști. E un oraș frumos cu atmosferă plină de viață, cu o istorie și o cultură debordant de bogate. Poți să te bucuri și de un tur cultural prin instituții ca Muzeul lui Van Gogh sau Casa Anne Frank, dar și să te distrezi cu jocuri de noroc și alte activități recreative pentru care Olanda este bine cunoscută. Dacă vrei să găsești un casino online Olanda, veți găsi cele mai bune oferte aici.

Dar cu toate că este printre primele lucruri care îți vin în minte când spui Olanda, Amsterdam nu este, totuși, singura opțiune. Există o mulțime de alte locații superbe unde te poți inspira cu peisaje sublime sau te poți relaxa cu alte activități distractive, iar în continuare îți vom povesti despre 8 dintre acestea.

1. Rotterdam

Dacă îți dorești să păstrezi vibe-ul de oraș din Amsterdam dar să o faci la un nivel mai modern, Rotterdam este o variantă la fel de fezabilă. Are o arhitectură mult mai modernă și cafenele și restaurante excelente, și este o alegere minunată dacă vrei să descoperi o altă parte a Olandei, una nu chiar la fel de turistică dar cu un feeling mult mai puternic de metropolă.

2. Delft

Dacă tot vorbim despre diverse perspective din care poți descoperi Olanda, de ce să nu faci un ocol și prin Delft? Atmosfera tinerească definește această zonă, pentru că este un oraș mic, studențesc, fermecător și plăcut cu canale care înconjoară întregul perimetru, arhitectură medievală și o mulțime de monumente istorice.

3. Utrecht

Nu face greșeala de a subestima Utrechtul doar pentru că turismul nu este atât de intens ca în Amsterdam, pentru că este una dintre cele mai bune alternative ale unei vizite în capitală. Foarte similar personalității Amsterdamului, Utrecht are canale frumoase și peisaje superbe, dar o atmosferă mai relaxată și multe cafenele și restaurante primitoare.

4. Haga

Este singurul oraș cu plajă din Olanda, pe care îl vei iubi atât pentru peisajele de vis cât și pentru activitățile cu care te poți distra. Te poți bucura de atmosfera de oraș și de viața de noapte, sau poți face surf în timpul zilei. Iar ca distracția să fie completă, poți continua vacanța cu o sesiune de jocuri distractive pe telefon în timp ce privești soarele cum apune printre valurile mării. Dacă ești în căutarea celor mai bune jocuri, pe acest site puteți juca pacanele gratis demo.

5. Kinderdijk

Este una dintre cele mai frumoase locații din Olanda, care face parte din patrimoniul UNESCO. Aici poți admira mori de vânt tradiționale și canale înguste, plimbându-te într-o atmosferă extrem de relaxantă și liniștită.

6. Gouda

Este orașul care a făcut faimos un tip de brânză cunoscut și consumat în întreaga Europa, și anume brânza Gouda. Vafele cu sirop sunt și ele faimoase prin această zonă. Străzile, canalele și aleile din Gouda sunt superbe și îți pot oferi o promenadă de neuitat printre clădiri frumoase și muzee cunoscute.

7. Lisse

Nu poți să fii în Olanda și să nu vizitezi Grădina Botanică, mai ales dacă ești în sezonul lalelelor. Pe la jumătatea distanței dintre Haga și Amsterdam, micul oraș Lisse găzduiește Parcul Keukenhof, deschis în fiecare an din ultima săptămână a lunii martie până în luna mai. Sutele de lalele și diversele specii în cele mai frumoase culori îți vor oferi peisaje sublime care îți taie respirația și pe care nu vei putea să le uiți niciodată.

8. Luttelgeest

Iată că ne încheiem topul celor mai frumoase locații din Olanda cu un punct turistic mai puțin cunoscut, și anume Luttelgeest. Este un sat mic din provincia Flevoland și aici poți vizita o altă lume fantastică superbă. Dacă îți plac jocurile de fantezie, natura, arta nonconformistă sau pur și simplu culorile vibrante, vei iubi mini jungla din Luttelgeest, un mic paradis exotic cu orhidee, fluturi albaștri, flamingo roz, pești koi și papagali amazonieni.

Tu câte dintre atracțiile turistice de mai sus ai bifat deja de pe listă cu vizitele tale prin ținuturile olandeze?

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.