in

Ansamblul „HORA”, din Vlăsineşti, la Romanian Festival din Sacramento, California

ICR New York susţine participarea ansamblului folcloric „HORA“ al comunei Vlăsineşti, judeţul Botoşani, la Romanian Festival din Sacramento, California. Spectacolul va avea loc în data de 24 septembrie 2016, în Royer Park, Sacramento.

Ansamblul „HORA“ este prezent pe coasta de vest a SUA la invitaţia Centrul Comunitar Românesc din Sacramento. Această organizaţie non profit, din statul California, organizează anual cel mai mare eveniment românesc din California de Nord, ajuns la a XV-a ediţie, un eveniment dedicat în special comunităţii românilor din Statele Unite ale Americii, dar şi publicului american, sub titulatura „Romanian Festival“, care are în program muzică live, dansuri populare tradiţionale, o prezentare de mâncăruri tradiţionale româneşti, precum şi expoziţii de artă populară. Festivalul se desfăşoară sub motto-ul „To Be Romanian For A Day“ şi mai cuprinde spectacolul ansamblului artistic „Doina“.

Ansamblul folcloric „HORA“ a fost fondat, în 2008, la iniţiativa primarului comunei Vlăsineşti, Lucian Trufin, şi a Consiliului local, în subordinea căruia funcţionează. Ansamblul este format din interpreţi vocali, instrumentişti şi dansatori şi valorifică tradiţiile din zona Văii Başeului, Botoşani. Grupul a câştigat numeroase premii şi distincţii naţionale şi internaţionale şi a reprezentat România la Festivalul „Ziua României pe Broadway – Romania Day on Broadway“, organizat de ICR New York, în data de 10 mai 2015.

Comuna Vlăsineşti deţine un ansamblu folcloric renumit, care a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, şi a cărui ultimă prezenţă de anul trecut la ROMANIAN DAY FESTIVAL de pe Broadway, New York, a constituit un real succes, ansamblul folcloric „HORA” reprezentând România, printr-o prestaţie artistică ireproşabilă, fapt ce a atras atenţia organizatorilor şi a tuturor participanţilor.

 

Sursa: http://www.cotidianul.ro/ansamblul-hora-din-vlasinesti-la-romanian-festival-din-sacramento-california-288246/

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!