in

Mai mult somn, o nouă călătorie şi încă o zi liberă, antidotul preferat de românce pentru a depăşi nostalgia post-vacanţă

De cele mai multe ori, întoarcerea din vacanţă este momentul în care încântarea şi relaxarea trăite timp de câteva zile sunt înlocuite cu lipsă de motivaţie şi tristeţe. Acestea din urmă sunt resimţite de o parte dintre călători atunci când îşi pregătesc bagajele pentru a reveni acasă, la locul de muncă sau la şcoală şi chiar câteva zile după.

Echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie la nivel global momondo a fost curioasă să afle cât de puternic simt mai mulţi călători din diferite ţări şi continente nostalgia post-vacanţă şi, totodată, cum o gestionează. Conform studiului, aproape un sfert dintre aceştia (24%) îşi fac planuri pentru următoarea vacanţă, motiv pentru care specialiştii din spatele momondo.ro dezvăluie care sunt zece cele mai ieftine destinaţii la final de 2018 pentru care îţi poţi  pregăti bagajele din nou.

Românii sunt mai puţin predispuşi la nostalgia post-vacanţă decât polonezii şi britanicii

Ultimele zile de vacanţă, pentru mai mulţi călători din întreaga lume, pot fi echivalentul ultimelor raze de soare de vară de dinaintea venirii toamnei. La nivel global, 48% dintre călători au declarat că au avut până acum parte de sentimente de tristeţe, deprimare, melancolie după ce s-au întors din vacanţă. Printre respondenţii care simt cel mai puternic asta se numără polonezii (63%), fiind urmaţi de britanici (62%) şi de columbieni (60%).

Pentru călătorii românii, procentajul este asemănător cu media globală: aproximativ jumătate (49%) au declarat că se simt deprimaţi după ce revenim din vacanţă, dintre care 54% sunt femei, în special cele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani. Momente la fel de intense le sunt, totodată, familiare călătorilor din Canada, Coreea de Sud, Rusia.

La polul opus, cei care se simt mai puţin întristaţi sau deprimaţi atunci când li se încheie perioada de concediu sunt călătorii din ţările vestice şi de nord, precum Olanda (31%), Danemarca (34%), Germania (35%), Austria (36%).

Mai mult somn, o nouă călătorie şi încă o zi liberă, antidotul preferat de românce

Conform datelor motorului de căutare momondo.ro, pentru mai mulţi călători revenirea la viaţa de zi cu zi după mult aşteptatul concediu vine cu o serie de nevoi suplimentare: dorm mai mult decât în mod obişnuit (28%), caută noi destinaţii şi călătorii pentru următorul concediu (24%), îşi propun să mănânce mai sănătos (23%).

Există însă persoane pentru care prima zi de după vacanţă este imposibilă, motiv pentru care lipsesc de la birou sau de la şcoală pe motiv că s-au îmbolnăvit. Călătorii care au cel mai mult nevoie de încă o zi liberă după ce au revenit din concediu sunt românii şi polonezii.

În cazul a aproximativ un sfert dintre români (23%), prelungirea concediului cu încă o zi după ce au revenit acasă este un antidot la fel de bun ca planificarea unei noi călătorii (23%) şi, totodată, preferat în locul preocupării de a mânca mai sănătos (20%). Aşa cum o arată datele motorului de căutare pentru călătorii, mai mult femeile (24%) îşi anunţă colegii de la muncă / şcoală că sunt bolnave în prima zi în care au revenit din concediu. Ele simt nevoia să doarmă mai mult decât o fac de obicei (40%) şi, totodată, încep să caute noi destinaţii de călătorie (24%).


Sursa: one.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!