in

Cu căciuli DACICE pe cap, delegația de Rugby a României a plecat la Campionatul Mondial…

După ce echipa națională de handbal feminin a României și-a asumat costumul dacic ca element ce definește spiritul războinic al strămoșilor și de care își doresc să fie inspirate în confruntările cu reprezentativele altor țări, astăzi a fost rândul naționalei de rugby a României să facă acest lucru.

Astfel, întreaga echipă a apărut pe aeroportul Otopeni purtând căciuli dacice. Pileusurile au fost primite din partea Federației Române de Rugby.

Sportivul Andrei Rădoi, pentru DigiSport:

„Oricând ne simţim români şi suntem mândri să purtăm însemne tradiţionale. Este un motiv în plus de bucurie. Sperăm să ne poarte noroc aceste căciuli şi să luptăm aşa cum au luptat şi strămoşii noştri. Totul e cu România, aşa cum sună şi una dintre devizele noastre: Toţi pentru România. Acum, emoţiile se amplifică şi abia aşteptăm să începem turneul. Cu Franţa va fi un meci foarte greu, vom începe ca din puşcă acest turneu, împotriva ultimei finaliste a Cupei Mondiale. Dar sperăm să ieşim cu capul sus de pe teren. Ne-am pregătit foarte bine pentru a ne realiza obiectivele. Mergem foarte încrezători şi cu ambiţie. Mergem degajaţi, cred că atmosfera de acolo ne va da aripi”.

După cum vedeți, conștiința rădăcinilor geto-dacice este tot mai vie. La nivele sociale și profesionale dintre cele mai diverse, nevoia de reîntoarcere la rădăcini, de definire a adevăratei noastre identități se concretizează prin asumarea unor elemente simbolice venite din lumea geto-dacilor, adevărații noștri strămoși, spre marea supărare a dușmanilor acestui popor!

Ceea ce acum câțiva ani ar fi fost cu greu de imaginat (poate ar fi fost perceput ca ridicol), astăzi se petrece în mod natural. Românii se trezesc și își reclamă identitatea: suntem geto-daci. Poate într-o zi ne vom numi și țara GETODACIA…

Daniel Roxin
Sursa: http://www.cunoastelumea.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.