in

Caroline Garcia, insultă rasistă la adresa Irinei Begu: „Pierd cu țiganca asta nenorocită!”

Meciul câștigat de Irina Begu în 3 seturi la Charleston în fața Carolinei Garcia, scor 6-4, 2-6, 7-6 (3) a fost marcat de un incident extrem de neplăcut, cu sportiva din România „victimă” a limbajului „colorat” al jucătoarei din Franța.

Garcia (22 de ani, locul 44 WTA) a numit-o „țigancă” pe Begu (25 de ani, locul 34 WTA), chiar în timpul jocului, scorul de 5-5 în setul decisiv. A vorbit în direcția staff-ului său, dar spusele i-au fost captate pe microfoanele de fond.

„Pierd cu brio în fața acestei țigănci nenorocite, o să vezi” („Je vais reussir a perdre contre cette connasse de gitane tu vas voir” / „I successfully lose against this gypsy bitch, you’ll see”), a spus Caroline Garcia, iar vorbele sale au fost descifrate de mai multe publicații, printre care tennisforum.com, bolamarela.pt sau chiar de fanii care au comentat pe diverse site-uri, după ce au auzit-o.

Gestul jucătoarei din Franța seamănă cu unul comis de Nick Kyrgios în vara trecută, în timpul unui meci contra lui Stanislas Wawrinka. Pentru acel gest, australianul a primit din partea ATP o suspendare de 28 de zile şi o amendă de 25.000 de dolari.

Sursa: http://www.digisport.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!