“Castelul Electric”, o altă comoară a României!

În Romania există zeci de castele care, renovate, ar putea deveni adevărate bijuterii turistice, însă mulți proprietari nu au această posibilitate.

Cateva sunt totusi salvate de straini care si-au pus ambitia si au incercat sa le redea stralucirea de altadata. In aceasta categorie intra si castelul Banffy, din Cluj, cel mai mare din Transilvania, care a fost salvat de Printul Charles al Marii Britanii si de un arhitect britanic specializat in conservarea monumentelor, David Baxter. Arhitectul britanic, venit in Romania in 2001, s-a indragostit pe loc de Castelul Banffy din Bonțida, si a decis sa ramana in tara si sa apeleze la ajutorul Printului Charles pentru a restaura acest extraordinar castel.

“Prințul de Wales a fost cucerit de idee, așa că ne-a scris o scrisoare, a semnat-o și ne-a mărturisit cât de mult îi place acest proiect. Scrisoarea a fost aur curat pentru noi”, a povestit David Baxter.

Odinioara numit Versailles-ul Transilvaniei, castelul Banffy este acum in reparatii de 13 ani si prinde viata o data pe an, cand multi tineri din toata lumea se aduna aici pentru festivalul de muzica electronica.

Report

Articol publicat de Identitatea Românească

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

Ce părere ai despre această postare?

23 Points
Upvote Downvote