in ,

O căsuță din România îi fascinează pe străini

O căsuţă ecologică situată în oraşul-staţiune Sângeorz-Băi îi fascinează pe turiștii străini. Căsuța este recomandată de un renumit site care promovează vacanţe neconvenţionale în 190 de ţări din lume.

Primi turiștii i-au trecut deja pragul care s-au arătat fascinaţi de peisaj, dar şi de faptul că pot achiziţiona lapte şi ouă direct de la „sursă”.

„Casa este uimitoare! Chiar mai frumoasă decât se vede în fotografii. Am stat trei nopţi în acest loc. Am putut să cumpărăm lapte, ouă şi brânză proaspete de la vecini. A doua zi, Marcel, un prieten de-al lui Paul care ştie multe despre zonă şi este şi istoric, ne-a explicat mai multe despre locurile pe care le-am vizitat”, spune Johan Stenz din Olanda, citat de adevarul.ro

În spatele acestei case deosebite se află Paul Axinte, un inginer care locuieşte în Belgia de mai bine de 10 ani. Acesta este designer tehnic la aeroportul din Bruxelles, în timp ce soţia sa Ann lucrează la un ONG care sprijină imigranţii din zonele sărace ale capitalei Belgiei.

Căsuţa este compusă din două dormitoare şi o baie la parter şi un living şi bucătărie la mansardă. A fost construită în mai multe etape, fiind folosit lut şi forţă de muncă din zonă.

Întreaga construcţie, care a fost finalizată în anul 2014, l-a costat în jur de 30.000 de euro. Proiectul, unic în judeţ, şi printre puţinele din ţară, a atras specialiştii ca un magnet, 20 de arhitecţi din toată ţara, printre care s-au numărat şi un japonez sau un italian, participând la un workshop desfăşurat la „popasul verde” pentru a vedea pe viu o asemenea construcţie.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!