in

De ce ne-ați abandonat? Noi nu v-am uitat! Mesaj emoționant al basarabenilor pentru politicienii români. Marșul pentru Basarabia

„De ce ne-ați abandonat?” este întrebarea pe care o adresează basarabeni de toate vârstele și diverse ocupații președintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Cioloș, liderilor de partid, deputaților și senatorilor din România, într-un videoclip emoționant.


„Domnule prim-ministru Dacian Cioloș, și eu sunt româncă! Cui m-ați lăsat?”, îl întreabă pe șeful Executivului de la București o bunică de la Chișinău.


Sub genericul „Noi nu v-am uitat!”, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 îi îndeamnă pe toți bucureștenii, dar și pe românii din țară, care doresc unirea cu Republica Moldova, să participe la marșul „Luptă pentru Basarabia”, care se va desfășura sâmbătă, 22 octombrie, ora 14.00, cu plecare de la Hanul lui Manuc (Piața Unirii).

„Frații noștri de peste Prut au nevoie ca politicienii de la București să treacă de la vorbe la fapte în ceea ce privește destinul comun al României și al Republicii Moldova. Populația din Republica Moldova trebuie să primească un răspuns de la cel mai înalt nivel de conducere din România. Sâmbătă ieșim în stradă pentru a cere și a obține împreună acest răspuns!”, a declarat într-un comunicat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!