in

De ce ne plac jocurile de cazinou live?

Jocurile de cazinou live sunt o formă de divertisment tot mai populară în rândul pasionaților de jocuri de noroc și totul pentru că au ceva special în comparația cu celelalte jocuri disponibile. Foarte ușor de înțeles, prin intermediul lor oamenii trăiesc atmosfera din marile cazinouri și își pot pune în practică cunoștințele dobândite.

Cazinourile online au reușit să prindă foarte mult în rândul publicului larg, iar unul dintre aceste motive este comoditatea. Este mult mai ușor să stai în pat sau în metrou și în același timp să te bucuri de jocul preferat de live casino Romania unde să te distrezi în voie și la finalul unei sesiuni să poți câștiga și bani. De altfel, acestea sunt doar câteva dintre aspectele de care oamenii țin cont atunci când aleg un joc de cazinou live. 

Există mai multe tipuri de jocuri, iar această varietate de jocuri disponibile oferă oamenilor posibilitatea să învețe mi multe jocuri. Cele mai populare sunt blackjack, baccarat, ruletă și multiplele lor versiuni. În ultimul timp au apărut și alte jocuri, dar la momentul actual jucătorii pun mai mult accentul pe ceea ce este popular. Acestea sunt cele mai populare jocuri de cazinou live:

Blackjack

Încă se dispută perioada în care jocul de blackjack a fost inventat pentru prima oară. Unele precizări fac referire la Grecia antică, însă cea mai plauzibilă explicație este că a apărut în scrierile lui Miguel Cervantes din anii 1600, respectiv cartea „Ronconete y Cortadillo”. Ulterior francezii și spaniolii l-au făcut cunoscut la scară largă, iar astăzi este nelipsit din cadrul unui cazinou live. Pentru un asemenea joc regulile sunt chiar foarte simple. Suma cărților din mâna jucătorilor să fie 21 sau cât mai aproape, dar nu mai mult pentru că atunci runda este pierdută. Cărțile au un anumit punctaj, respectiv As-ul este 1 sau 11, J, Q, K și 10 valorează 10, iar celelalte au aceeași valoare precum cea înscrisă pe fiecare.

În cazinou live se joacă cu dealer, ceea ce înseamnă că fiecărui jucător îi sunt împărțite câte două cărți vizibile tuturor celor prezenți la masa de joc. Dealerul își dă și el două cărți, doar una dintre ele vizibilă pentru ceilalți jucători și cealaltă cu fața în jos. Dacă jucătorul este mulțumit de cărțile pe care le-a primit atunci poate alege să stea sau are posibilitatea să solicite atâtea cărți încât suma să fie cât mai aproape de 21.

Baccarat

Conform istoriei, baccarat este un joc vechi de 700 de ani și unul dintre cele mai populare jocuri de live cazino din lume. Aproape că nu există platforme unde jucătorii să nu aibă acces către una dintre versiunile cunoscute. Punto Banco, Baccarat Banque și Chemin de Fer sunt cele mai cunoscute variante ale jocului de baccat. În punto banco alegerile sunt dictate de regulile jocului, însă în baccarat banaque și chemin de fer, controlul asupra jocului îl au atât jucătorii, cât și crupierul, în funcție de cărțile primite.

Jucătorul primește câte două cărți, iar fiecare dintre ele valorează un anumit număr de puncte. Asul valoarea un punct, iar cărțile de la 2 la 9  au aceeași valoare precum cea înscrisă pe ele, în timp ce J, Q, K și 10 au valoare 0. Câștigă acela dintre jucătorul și casă a cărei sumă la finalul unei mâini este 9 sau cât mai aproape. Diferențele față de jocul sunt mai multe, dar în baccarat dacă suma cărților depășește 9, atunci se va lua în considerare doar ultima cifră din suma finală. Fiecare variantă a jocului are anumite particularități, însă în esență aceasta este principala regulă.

Ruletă 

Inventat în anul 1796 dintr-o pură întâmplare, jocul de ruletă a devenit cu timpul unul dintre cele mai populare. Se bucură de atât de mare succes în rândul cazinourilor live încât vine cu nenumărate variante interesante. Principala regulă pentru toate versiunile jocului de ruletă sunt asemănătoare, doar că în ruleta americană există un număr în plus și acela este dublu 0 spre deosebire de versiunea europeană unde lipsește.

Regulile sunt foarte ușor de înțeles și în jocul de ruletă. La cazinou live dealerul aruncă bila pe roată și jucătorii plasează diferite pariuri pe număr, culoare, par/impar, pe ce parte a mesei se găsește numărul câștigător. În comparația cu celelalte jocuri, ruleta este chiar un joc de noroc unde priceperea și experiența nu pot influența decisiv lucrurile sunt poate se întâmplă în celelalte jocuri.

Cu reguli foarte simple și ușor de înțeles pentru toate tipurile de jucători, ruletă, baccarat și blackjack îi atrag pe oameni pentru că sunt distractive. Se joacă exact într-un cazino și de cele mai multe ori atmosfera este prietenoasă. Dealerul participă în discuțiile jucătorilor care se poartă prin intermediul căsuței de dialog implementată pentru fiecare dintre jocurile prezentate.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.