in ,

Descoperă România dincolo de Dracula…

Dacă străinii ar ști cum este România cu adevărat, ar veni cu milioanele în fiecare lună să o viziteze, să-i descopere poveștile, să vadă lucruri unice, să se răsfețe în peisajul superb…

Dacă străinii ar ști cum sunt românii cu adevărat, ne-ar respecta mai mult, ne-ar privi cu admirație tradițiile încă vii, s-ar bucura să simtă sufletul primitor al acestui popor…

Din păcate, puțini străini cunosc adevărul despre România și români și sunt în stare să treacă dincolo de Dracula și peste imaginea urâtă construită din ignoranță sau rea credință de presa internațională.

Totuși, inițiativele tinerilor români se înmulțesc și, încet-încet, percepția se schimbă. În această direcție, este de apreciat acțiunea studenților de la AIESEC Timișoara care au realizat în această lună a doua ediție a proiectului Discover Romania Beyond Dracula prin care 10 studenți din Pakistan, Azerbaijan, China, Liban, Italia, Portugalia, Kuwait, Filipine, Indonezia s-au plimbat pe plaiurile românești fotografiind, filmând și scriind articole despre locurile vizitate.

studenti

După cum ne spun studenții timișoreni, scopul proiectului este acela de a promova imaginea României și de a combate stereotipuri; o inițiativă lăudabilă pe care și noi am sponsorizat-o prin intermediul Editurii Geto-Dacii, făcându-le cadou celor 10 studenți străini câte un tricou cu simboluri dacice și o insignă cu Draconul dacic.

În acest Week-end, toți cei care sunteți din Timișoara sau aveți drum prin orașul de pe Bega, sunteți invitați la cele două evenimente organizate pe strada pietonală Mărășești din Timișoara ca să descoperiți perspectivele studenților internaționali asupra culturii românești și asupra frumuseții României.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Programul:

– Sâmbătă, 29 august, în intervalul 12:00 – 18:00
– Duminică, 30 august, în intervalul 11:00 – 15:00

Tot duminică,la ora 17:00, la terasa cafenelei D’arc din Piața Unirii nr.5, are loc evenimentul de încheiere a proiectului.

Pagina evenimentului, pe Facebook: https://www.facebook.com/events/725429074267905/

Daniel Roxin

Sursa: http://www.cunoastelumea.ro/

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.