in ,

Are doar șapte ani și ridică sute de spectatori în picioare! Natalia Volintiru i-a cucerit pe cehi!

Emilia Drăgotoiu-Nanu și micuța sa elevă Natalia Volintiru i-au cucerit iremediabil pe spectatorii din Republica Cehă, după ce în perioada 1-5 noiembrie, fetița în vârstă de șapte ani a participat la Festivalul „Tradiții Europene”.

În perioada 1-5 noiembrie, îndrăgita interpretă de muzică populară Emilia Drăgotoiu-Nanu a fost în Republica Cehă, acolo unde una dintre cele mai talentate eleve ale sale, Natalia Volintiru, a susținut nouă spectacole în cadrul Festivalului „Tradiții Europene”! Natalia Volintiru ia lecții de canto popular de la Emilia Drăgotoiu-Nanu de un an de zile. În ciuda faptului că micuța Natalia și familia sa locuiesc în Drobeta-Turnu Severin, părinții o aduc săptămânal la Palatul Copiilor din Rovinari, unde își lucrează minunata voce. „Este o copilă extrem de dăruită, talentată. Are norocul cu niște părinți extraordinari, care o sprijină în tot și o aduc săptămânal la Rovinari, la Palatul Copiilor, unde este eleva mea. La Festivalul din Republica Cehă am fost invitată să reprezint România de către Nicolae Dedulea, președintele Asociației Românilor din Cehia. Am mai fost în Cehia în 2012, cu Roxana Croitoru. Natalia Volintiru a fost extraordinară, cu toate că nu are decât șapte ani!”, a spus interpreta Emilia Drăgotoiu-Nanu.

natalia-2

A cucerit publicul

Micuța Natalia Volintiru a susținut nouă spectacole în perioada petrecută în Cehia. Alături de fetiță și profesoara sa, au fost și părinții copilei. Festivalul „Tradiții Europene” a avut loc în mai multe localități din Republica Cehă, în școli, unde spectatori au fost elevii, dar și în mari săli de spectacole unde s-a intrat pe bază de bilet. La Festival au mai participat ansambluri din țări precum ungaria, polonia, Belarus, Slovenia. „Natalia a cucerit atât publicul spectator, cât și pe membrii ansamblurilor participante în Festival. A primit cadouri de la ceilalți, fiind îndrăgită. Ea este un copil fenomen, a urmărit plină de curiozitate spectacolele celorlalți participanți, a învățat un fragment dintr-un cântec ceh, un alt fragment dintr-un dans! Are doar șapte ani și uimește prin talentul ei! Trebuie spus că este elevă la Liceul de Muzică din Severin, acolo studiază pianul, iar cu mine canto. Am sfătuit-o să urmeze pianul, pentru că o va ajuta foarte mult pe viitor. Nataliei i-a plăcut mult în Cehia, a fost prima ieșire în această calitate și s-a simțit foarte bine, ca să nu mai spun că s-a descurcat excelent pe scenă! (…) La un moment dat, upă seara în care totți copiii din Festival au participat la ateliere creative cu diverse activități, Natalia a trebuit să cânte o strofă din doina sa pe care ceilalți copii să o învețe. Am cântat împreună și copiii ceilalți au murmurat și ei, s-au ținut după linia noastră melodică. Au fost momente foarte frumoase”, a mai afirmat interpreta Emilia Drăgotoiu-Nanu.

Sursa: http://www.igj.ro/monden/doar-sapte-ani-si-ridica-sute-de-spectatori-picioare-natalia-volintiru-cucerit-pe-cehi.html

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!