in

Fenomene stranii în Bucegi: Lacul care dispare, izvorul cu apa vieții și energii misterioase

În Bucegi, departe de ochii curioșilor, într-un habitat preferat de vipere, un lac apare și dispare după propriile legi. Un lucru este și mai ciudat, aparițiile și disparițiile lacului coincid cu moartea unor persoane.

Ciobanii susțin că lacul dispare și apare de două trei ori pe an. Înainte să se producă acest fenomen, vântul bate foarte puternic timp de două zile, astfel că sunt obligați să țină oile la stână.

Există mai multe legende legate de acest lac. Unii susțin că în acea zonă se făceau sacrificii de fecioare în cinstea zeilor. Un medic legist din Poiana Țapului a declarat că mai mulți turiști și-au pierdut viața făcând baie în lac. Ceea ce este straniu este faptul că autopsiile au indicat cauza morții infarctul și nu înecul.

Antecedentele cardiace la cei care s-au înecat lipseau cu desăvârșire. Este puțin probabil ca temperatura apei să fi produs infarctul.

Tot în Bucegi, în apropierea lacului Scropoasa, se află cele Șapte Izvoare sau apa sfântă a dacilor. Se spune că însuși Zamolxe ar fi băut apă din acest izvor.

Sursa de apă nu a secat niciodată și analizele au demonstrat că este cea mai pură apă din Europa. Încă din anul 1927, studiile de laborator au demonstrat calitatea și puritatea apei. Cantitatea de azotați și azotiți este egală cu zero.

Poate că acest lucru are legătură cu faptul că în zonă s-au înregistrat anomalii magnetice și cu faptul că zona este puternic încărcată energetic.

Cu toate că zona nu are legătură cu sursa seismică vrânceană, timp de trei ani, zona a fost zguduită de cutremure care se produceau periodic. Au fost peste o sută de mișcări seismice care erau precedate de un vuiet.

Seismele se produceau la ore fixe, pe un areal redus. Specialiștii au spus că seismele au fost generate de fracturi locale ale scoarței terestre.

Ceea ce a intrigat a fost faptul că se produceau la ore fixe, ca și cum cineva programase fracturarea scoarței terestre.
A urmat un alt moment care i-a speriat pe locuitorii din Bușteni. Aceștia se încărcau electric în mod inexplicabil. Nu mai puteau atinge obiecte sau ființe pentru că se electrocutau.

Un alt fenomen straniu este faptul că deasupra crucii de pe Caraiman apar aureole ciudate. Sunt susținători ai teoriei că producerea acestor anomalii are legătură cu existența tunelurilor din munte, unde se fac anumite experimente.

Sfinxul rămâne cea mai misterioasă formațiune din Bucegi. Ea este o reprezentare antropomorfă și este considerată de mulți specialiști ca nefiind de origine naturală. Asemănarea cu Sfinxul din Egipt este izbitoare.


Sursa: efemeride.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!