in

Fenomenele inexplicabile de lânga ‹‹pietrele calde›› din Bucegi. ‹‹Capul de dinozaur›› iși cere mereu tributul

Nu mai sunt de mult o noutate poveștile despre anumite locuri misterioase din inima Bucegilor, zone incărcate energetic in care turiștii care trec pe acolo traiesc experiențe inexplicabile.

Localnicii din Busteni spun ca ar exista portaluri care leaga Valea Urlatorii de Valea Alba sau de Valea Cerbului. Povestile par a fi confirmate chiar de marturiile turistilor care ajung in Valea Urlatorii. De-a lungul vremii, nu putini au fost cei care au povestit ca pe drum s-au intalnit cu oameni complet dezorientati, care fie nu stiau unde se afla, fie aveau impresia ca ajunsesera in alta parte.

Se mai povesteste ca exista si zone in care oamenii cu suflet curat si credinta in Dumnezeu au parte de vindecari miraculoase, datorita „gurilor de Rai” si „apei vii”, toate aceste cazuri amplificand misterul Bucegilor.

Specialistii in fenomene paranormale aduc in discutie un alt mister, imposibil de deslusit. Potrivit acestora, in zona Gura Diham au fost descoperite anumite formatiuni, botezate „pietrele calde”, in preajma carora se produc fenomene greu de explicat.

Se pare ca zona este incarcata energetic, cei aflati aici experimentand stari de ameteala, stari de presiune sau pierderi de echilibru, in acelasi timp inregistrandu-se perturbari ale aparaturii foto si video.

Pietrele paralelipipedice, asemanate cu monumente funerare, se gasesc pe drumul forestier care duce la Cabana Gura Diham, la aproximativ 4,2 kilometri de Busteni.

Inaintand pe traseu, la un moment dat veți da de un pâlc de copaci, in interiorul caruia exista un curent de aer inexplicabil de cald. Chiar si atunci cand vremea nu e tocmai prietenoasa, pietrele din zona respectiva sunt de asemenea calde, fapt ce nu si-a gasit gasit explicatia pana in prezent. Cei care au trecut pe acolo sustin ca si-au pierdut complet energia, in timp ce persoanele care au atins pietrele au avut stari de ameteli, pierderi de echilibru si au resimtit o presiune puternica in piept.

„Piatra de mormant”, „Capul de Dinozaur”, „Locul de adunare a piticilor” sunt cateva din formatiunile stancoase invaluite in mister care pot fi intalnite pe drumul spre Gura Diham.

Se spune ca pana si ciobanii evita sa treaca pe langa „Capul de Dinozaur”, deoarece „monstrul impietrit” isi cere tributul si astfel raman fara cateva oi. Multi turisti au sustinut ca in momentul in care au ajuns in apropierea „Capului de Dinozaur”, aparatele de fotografiat si telefoanele mobile ale acestora au ramas brusc fara baterie. Dupa ce au parasit zona, aparatele au revenit la normal.

Despre acest loc, legendele spun ca ar reprezenta un portal spre o lume fantastica, in care salașluiesc spiritele padurii, in zona simtindu-se o energie pozitiva, oboseala disparand subit.


Sursa: racnetulcarpatilor.com

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!