Atunci când crezi că natura nu mai are cu ce să te uimească, este suficient să iți alegi un punct aleatoriu pe hartă și să începi să îl explorezi. Fără doar și poate, vei descoperi lucruri la care nu te-ai fi gândit, care iți vor rămâne întipărite în memorie pentru toata viața.
Punctul de pe harta pe care l-am ales de data aceasta este judetul Dambovita. Invecinat cu Brasov, Prahova, Ilfov si Giurgiu, Teleorman si Arges, este un judet in care poti gasi munti, dealuri, campii, izvoare, pesteri si o bogatie impresionanta de plante si de animale.
Daca te-ai hotarat sa descoperi Dambovita si vrei sa te focusezi pe ceea ce a construit natura, iata cateva frumuseti naturale pe care le vei indragi:
Muntii Bucegi
Pentru pasionatii de drumetii si pentru iubitorii de peisaje montane, muntii Bucegi sunt o adevarata mina de aur. Acestia nu se afla doar in Dambovita, intinzandu-se si in Brasov si Prahova si sunt de-a dreptul impresionanti, cu ale lor ciuperci din piatra denumite “Babele”, cu al lor Sfinx care vegheaza de la 2216 metri si cu natura care se intinde cat ai vedea cu ochii, odata ce i-ai cucerit.
Lacul Bolboci
Este un lac pozitionat la altitudinea de 1438 de metri, ce uimeste prin cadrul sau natural. Supranumit si “Marea din Bucegi” merita sa fie vizitat si admirat. Un mic neajuns este faptul ca nu prea poti sa faci baie in apele sale sloi, insa te vei multumi cu peisajele pe care le ofera.
7 izvoare
Stiai ca apa cu cea mai mare puritate din lume se afla in Romania? Aceasta se gaseste in Muntii Bucegi iar izvorul din care poate fi bauta se numeste ” 7 izvoare”. Specialistii au confirmat faptul ca in aceasta apa nu se gasesc bacterii iar legenda spune ca insusi zeul dacilor, Zamolxe ar fi baut acest elixir al sanatatii.
Pestera Ialomitei
O alta minune oferita de natura este Pestera Ialomitei. Intinsa pe 480 de metri, cu numeroase galerii impresionante si cu o istorie legata de Manastirea Ialomitei, ridicata in gura pesterii in secolul XVI, este un obiectiv care merita sa fie bifat chiar si de mai multe ori.
Turbaria Laptici
Sunt sanse foarte mari sa nu fi auzit de ea, insa acest lucru o face cu atat mai impresionanta. Aceasta este o arie protejata, situata in comuna Moreni, care ascunde o mlastina oligotrofa unde se gasesc foarte multe tipuri de muschi si de ierburi. Biodiversitatea de aici este foarte mare iar o bizita in turbarie iti poate oferi sansa sa descoperi diverse plante, precum salcia pitica sau afinul, dar si animale, precum iepurele.
Sursa: blog.hotelguru.ro