in

Lista oficială a revendicărilor din stradă. Iată ce propuneri au protestatarii

Protestatarii care mărșăluiesc de 3 zile pe străzile din București și din România au stabilit o serie de revendicări. Această listă poate fi îmbunătățită în funcție de părerile fiecărui protestatar. Vă invităm să vă spuneți părerea și să detaliați ce trebuie modificat sau adăugat.

– Numarul total al senatorilor si deputatilor nu poate depasi 300.

– Eliminarea imunitatii demnitarilor pentru fapte penale.

– Interzicerea pe viata de a mai ocupa functii publice pentru demnitarii condamnati pentru fapte de coruptie.

– Un demnitar condamnat pentru fapte de coruptie in timpul mandatelor isi pierde toate drepturile aferente prezentei in Parlament, inclusiv pensia speciala.

– Demnitarii alesi sau numiti sunt platiti din bani publici si responsabili pentru gestionarea averii romanilor. Aceasta se considera circumstanta agravanta in cazul faptelor penale ce au ca scop deturnarea banului public spre entitati private, iar pedepsele celor gasiti vinovati se dubleaza. In cazul in care inculpatul colaboreaza si ajuta la recuperarea integrala a prejudiciului, acesta va beneficia de reducerea la jumatate a pedepsei cu inchisoarea.

– Pedepsele pentru fapte de coruptie sa porneasca de la 10 ani de inchisoare. Pentru recuperarea prejudiciului prin colaborarea totala a inculpatului, pedeapsa se reduce la jumatate.

– Pedepsele pentru fapte de coruptie nu beneficiaza de eliberare conditionata inainte de termen

– Nu exista pedeapsa cu suspendare pentru fapte de coruptie.

– Pedepsele cu inchisoarea pentru multiple capete de acuzare nu se mai comaseaza, ci se cumuleaza.

– Furturile de masa lemnoasa din paduri se pedepsesc cu inchisoarea de la 5 la 15 ani, in functie de cantitate. De asemenea se executa silit inculpatul pentru recuperarea prejudiciului.

– Braconajul, inclusiv cel piscicol, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 7 ani (norme care sa delimiteze braconajul real)

-Infiintarea unei comisii apolitice formata din 5 membri, pentru evaluarea si supravegherea activitatii alesilor. (norme de recrutare)

Aceasta comisie va monitoriza absentele nemotivate, lunar. La 2 absente nemotivate intr-o luna, demnitarul pierde 10% din indemnizatie. La 4 absente nemotivate intr-o luna, va pierde 20% din indemnizatie. La 5 absente nemotivate intr-o luna sau la 15 intr-un semestru, isi va pierde mandatul.

De asemenea, comisia va monitoriza promisiunile din campania electorala. Cand un politician va promite ceva in campanie pentru a fi ales, va trebui sa o faca in scris, cu prezentarea pasilor si perioadei de timp pentru implementarea promisiunilor. Comisia va fi responsabila cu evaluarea, din 6 in 6 luni, a stadiului de implementare a acelor promisiuni. Daca dupa 4 evaluari se constata ca nu au fost respectati pasii prezentati, demnitarul isi pierde mandatul.

Completari, propuneri si opinii de la alti cititori:

– Biserica sa plateasca taxe si impozite la stat pe toate veniturile. Si sa se clarifice de ce incalca legea implicandu-se in politica. Sa nu mai primeasca bani de la bugetul de stat.

– Punctul 8 de la Timisoara – actualizat cu completarile necesare!!

– Cum facem cu regulile de functionare a spatiilor publice? Ca de acolo a sarit scanteia, sa ma exprim asa.

– Condamnarea sa ramana definitiva si sa fie executata, indiferent cate carti scriu prin puscarie.

– O noua lege electorala. Actuala e dezastruoasa.

– Demisia in regim de urgenta a magaroiului de Ciorbea, cica avocat al poporului!

– Votul prin corespondenta pentru toata lumea si la toate tipurile de alegeri.

– Condamnarea pentru fapte de coruptie inseamna interzicerea dreptului de a mai detine functii publice vreodata.

– Guvern tehnocrat, concurs pentru fiecare post ocupat.

– Toti cei care sunt in aparatul de stat sa fi terminat CORECT o facultate si sa fie testati. Nu se poate sa ne conduca analfabeti care isi iau bacul la 40 de ani.

– Statul roman sa nu finanteze niciun cult religios. Orice forma de ajutor sau subventie directa sau indirecta din bani publici catre cultele religioase sa fie interzisa. Activitatile si bunurile cultelor religioase se impoziteaza. Propun alocarea acestor bani direct catre sectorul medical.

– Interzicerea totala a treseismului politic. Pierderea mandatului si a dreptului de a candida.

– Publicarea tuturor finantarilor, donatiilor si sponsorizarilor catre partidele politice, candidatii independenti, angajatii si alesii statului.

– Parlament unicameral conform celor votate la referendum si un numar total de maximum doua mandate (presedinte, senator, deputat, primar, consilier judetean sau local).

– Reducerea privilegiilor bugetare ale alesilor: mai putine masini de serviciu, mai putine bilete de avion, mai usor cu banii de cazare in Bucuresti, etc. E momentul sa mearga pe jos, pe bicicleta, cu metroul si cu trenul, ca nu prea stiu cum e. Plus ca pe mine nu m-a intrebat nimeni la angajare daca am cu ce sa vin sa muncesc…

– Adoptarea unor legi transparente, fara loc de interpretari juridice!

– Fara numirea politica a Procurorilor si Magistratilor!

– Reevaluarea personalului din ministere, agentii, functii cheie.

– Depolitizarea institutiilor statului.

– Transparenta totala a licitatiilor publice.

– Orice contract intre stat si companie sa fie publicat in presa.

– Suspendarea din functiile publice sa fie obligatorie la momentul punerii sub acuzare de catre justitie.

– Referendum pe teme sociale si economice din 6 in 6 luni declansat de presedinte.

– Avocatul poporului sa fie ales de cetateni.

– Sefii serviciilor descentralizate din teritoriu sau angajatii acestor servicii (inspectoratele etc.) sa nu fi facut niciodata parte dintr-un partid politic.

– Functionarii publici de la orice nivel sa nu fi facut parte din nici un partid politic.

– Inasprirea la sange a legii in ceea ce priveste mita electorala si finantarea partidelor.

– Depolitizarea aparatului de justitie. Identificarea si eliminarea persoanelor compromise politic din justitie si crearea unei structuri care sa controleze activitatea justitiei pana in momentul in care poate actiona independent, fara influente din partea clasei politice.

– Abrogarea ordonantei care aproba pensii speciale pentru parlamentari.

– Votul din Parlament sa fie unul la vedere, fara bilute si alte cacaturi, sa stim care din dobitocii de acolo nu e de acord atunci cand se cere urmariea penala a unuia dintre ei.

– Averile care nu pot fi demonstrate cu acte sunt confiscate de catre stat.

– Egaliate in numarul de semnaturi necesare unei candidaturi pentru cei afiliati politic sau cei independenti

– Fara pensii speciale! Fiecare primeste la pensie dupa cum a cotizat.

– Modificarea Codului Penal pentru inlesnirea activitatii DNA.

– Redeschiderea dosarelor de la revoluția din ’89. Morții își cer și își merită dreptate!

– Modificarea legii achizitiilor publice, care nu face altceva decat sa legalizeze furtul. Pretul de achizitie al unui bun/serviciu sa nu poata depasi 10-15% din valoarea lui de piata. Conf. actualei legi, daca vrei un surub pe care il gasesti in orice magazin cu 1 leu, poti sa faci licitatie si sa ai trei oferte, din care cea mai mica, aia de 5 lei , este castigatoare, desi fara licitatie era mult mai ieftin.

– Conducatorul ANI sa fie ales de cetateni pe baza CV-urilor publice . Acesta nu trebuie sa fi facut parte din nici o structura de partid.

– Retragerea diplomelor de doctor/master/licenta are plagiatorilor

– Concedierea “profesorilor” care au plagiat sau indruma in mod constient doctoranzi plagiatori

– Ajutoarele sociale vor fi conditionate de curatenia mediului din zona arondata localitatii in care acestea sunt solicitate. Daca apele si pasunile sau padurile sunt pline de gunoaie, se vor reduce cu 25% ajutoarele sociale si salariile angajatilor din administratia locala. Banii economisiti se vor folosi pentru ecologizarea zonei.

– Toate functiile publice sa fie ocupate prin interviu, cu CV si scrisoarea e intentie. Cei care le ocupa sa aiba evaluare anuala prin sondaj public pe obiectivele pe care si le-au enuntat.

– Modificarea legii privind ofițerii acoperiți, pentru a elimina posibile manipulări prin presă, decizii politice, justiție și alte domenii sensibile de către servicii.

– Pedepse cu inchisoarea pentru cei care chinuiesc si tortureaza animale.

– Un buget limitat, egal si transparent pentru campaniile electorale!

– Sa se investigheze cum a scapat Ponta de acuzatia de plagiat. Sa se modifice legislatia astfel incat sa nu mai fie posibil asa ceva.

– Consider ca e vital pentru viitorul natiunii noastre ca invatamantul sa aiba un buget indestulator pentru a se reforma fundamental sistemul, in ce priveste programa, care acum e cu 50 ani in urma fata de anii in care traim, si pt a se dota scolile in mod adecvat pt un invatamant modern, pt a atrage sau mentine educatori si profesori de calitate si implicati sufleteste in ceea ce fac.

– Desecretizarea marilor privatizari esuate si raspunderea penala pentru nerespectarea clauzelor contractuale.

– Nici un om politic care a ocupat functii in ultimii 25 de ani sa nu mai aiba drepturi politice in urmatorii 25 de ani.

– Alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

– Asumarea raspunderii pentru adoptarea legilor sa nu fie admisa decat daca se defineste raspunderea si se incadreaza legal.

– Eliminarea controlului politic asupra TVR.

– Referendumuri pentru toate deciiziile de interes pentru tara.

– As adauga votul electronic, nu numai prin corespondenta.

– Orice dezbatere a unei legi de catre parmalentari/guvernanti sa fie filmata si postata pe retelele sociale.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!