in

„Mica Elveţie” a României! Cel mai curat aer din Europa şi cel mai frumos cer noaptea

Se spune că aerul de aici  este cel mai curat din Europa.

Pe lista locurilor uimitoare din România, pe care trebuie neapărat să le vizitaţi, se află şi staţiunea Poiana Mărului din judeţul Caraş Severin. Minunatele peisaje dominate de vârfuri semeţe, de cascade spectaculoase şi ape limpezi, par desprinse din poveşti. Lacul Poiana Mărului este o locaţie potrivită pentru plajă, înot şi sporturi acvatice sau plimbări cu barca. Pe malul lacului se poate şi campa cu cortul.

Aerul foarte curat din Poiana Mărului, cu o puternică ionizare negativă. Un studiu recent efectuat de cercetătorii francezi a arătat că aerul din Poiana Mărului este mai curat ca cel din zona Cascadei Niagara, ionizarea negativă fiind de 10 ori mai mare, ea fiind benefică pentru sănătate şi prevenind anumite boli.

Poiana Mărului este alintată de mulţi „Mica Elveţie” din Banat.

Aici găsim 11 pensiuni, conform unui site de turism.

O cameră nu costă mai mult de 150 de lei, iar turiştii au la dispoziţie piscine, terenuri de sport şi, bineînţeles, mâncare tradiţională din cele mai sănătoase ingrediente. Pentru un prânz pe săturate, cu tot felul de bunătăţi făcute în casă, gazdele cer între 30 şi 50 de lei.

Cine vrea să fie mai aproape de natură poate să îşi monteze cortul la marginea pădurii sau aproape de lac.


Sursa: one.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!