in ,

La 169 de ani de la nașterea celui mai mare poet al neamului românesc, un pensionar a sculptat bustul lui Mihai Eminescu în zăpadă

Un pensionar din orașul Galați, pasionat de sculptura în zăpadă, a realizat, în pragul zilei de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, un bust al poetului Mihai Eminescu. Bărbatul spune că face sculpturi în gheață pentru a-i învăța istorie pe copiii din cartier.

Petru Darie realizează în fiecare iarnă cel puțin o statuie din zăpadă și gheață. Sculptorul de 77 de ani spune că prima „operă” în zăpadă a realizat-o în urmă cu aproape 40 de ani și că a reușit să aloce mai mult timp pasiunii sale după ce a devenit pensionar, scrie Mediafax.

Ca în fiecare an, și acum Petru Darie, ajutat de vecinul și prietenul său, Nicolae Avram, a adunat zăpada din fața blocului și s-a apucat de lucru. Cum începutul lunii ianuarie îi este dedicat lui Mihai Eminescu, cei doi gălățeni au sculptat bustul marelui poet. „Am început cam de trei zile, dar nu am avut condiții foarte bune. Zăpada era cam înghețată, dar până la urmă am reușit. Am fost chiar pe punctul de a renunța, dar m-au încurajat vecinii. Ba chiar o doamnă mi-a adus și steagul, așa că am continuat”, spune Petru Darie, care se inspiră, în creațiile sale în omăt și de versurile marelui poet. „Preferatele mele sunt poeziile „Pe lângă plopii fără soț” sau „Luceafărul””, a explicat sculptorul amator, Petru Darie.


Sursa: activenews.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!