in

Moment istoric pentru tenisul românesc și Horia Tecău. Românul va fi lider mondial

Horia Tecău a intrat in istoria tenisului românesc sâmbătă seara, după triumful în proba de dublu de la Wimbledon, fiind primul român după 42 de ani care triumfă pe iarba londoneză, după Ilie Nastase.

Tecau si Rojer (partenerul sau din Olanda) au castigat finala in fata favoritilor numarul 13, Murray si Peers, scor 7-6, 6-4, 6-4.

Cei doi au mai dat o lovitura insa, dupa acest succes la Wimbledon, urmand sa fie de luni primii jucatori din clasamentul ATP de dublu, pe 2015, gratie celor 2000 de puncte castigate pe iarba londoneza.

Cu un total de 5050 puncte, adunate la cele 15 turnee la care au participat in acest sezon, Tecau si Rojer vor trece pe primul loc in clasamentul ATP Doubles „Race to London 2015”. Ei i-au devansat astfel pe Ivan Dodig si Marcelo Melo (4480 puncte) si pe celebri Mike si Bob Bryan (4355 puncte).

ATP Doubles „Race to London” este un clasament care se face in functie de cele mai bune rezultate realizate de o pereche pe parcursul unui sezon. Acesta stabileste cea mai buna pereche dintr-un an competitional dar si perechile care se vor califica la final de an la Turneul Campionilor, cele mai bune 8 urmand sa mearga in luna noiembrie la Londra.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!