in ,

Nu vreau să mor ca un gunoi!

Nimeni nu vrea, ştiu, toţi ne imaginăm că suntem puternici şi sănătoşi, că n-o să ajungem pe pat murdar de spital, că n-o să fim umiliţi chiar de cei care ar trebui să ne trateze, ne imaginăm că nu ni se va vorbi răstit şi că nu vom fi nevoiţi să dăm şpagă.

Bunica mea a murit în spital, se internase pentru o anemie severă, îi făceau analize şi-i dădeau vitamine, era un salon de bătrânele şi-i plăcea acolo, sporovăia cu noile prietene. Chiar înainte să-i dea drumul acasă am fost sunată de o vecină care lucra la spital:

– Vino repede, a murit bunica ta!

Cum adică? Cum aşa? Doar trebuia să vină acasă, fusesem la ea cu o zi înainte, râdea, povestea ce bine se simţea!

Făcuse o infecţie urinară, urmată de un blocaj renal rapid şi ucigător.

Au găsit-o moartă, căzută din pat, dimineaţa!

A murit pe podeaua murdară a spitalului, fără ca nimeni să bage de seamă.

Mama s-a dus şi ea pe cealaltă lume într-un spital, acelaşi de altfel, unde era o sărăcie lucie, nu aveau nici măcar mănuşi.

Înainte de a muri, mama fusese umilită, lăsată toată noaptea la baie, “uitată” credea ea, dar pedepsită de fapt pentru că dăduse doar 5 lei infirmierei pe care-o deranjase.

“Dacă-mi dădeai 10 lei nu te lăsam aici!” – i-a spus mamei ulterior, ducând-o spre salon, pe la 5 dimineaţa.

Am început să gândesc că e rândul meu acum, rândul meu să aleg dacă vreau să mor aşa, chinuită, umilită şi infectată într-un spital din România sau nu.

Bineînţeles, aş vrea să ştiu că se va face absolut orice pentru mine, aş vrea să ştiu că viaţa mea valorează,  aş vrea să fiu sigură că nu voi fi bătaia de joc a nimănui.

Şi, mai ales, aş vrea să fiu sigură că cei dragi, când vor avea nevoie vreodată, vor merge la spital cu inima deschisă, convinşi că acolo vor fi trataţi de boli şi că se vor întoarce pe picioarele lor acasă.

Istoria cutremurătoare a soluţiilor de la Hexi Pharma ar trebui să declanşeze schimbarea totală a sistemului, ar trebui verificat tot, de la medicamente la comportamentul faţă de pacienţi.

Pentru că nimeni nu-şi doreşte să moară pe-un pat de spital, chinuit şi umilit, infectat şi aruncat din viaţă ca un gunoi.

Articol scris de Liliana Angheluță / Sursa foto: biziday.ro

www. aquiahora.ro/nu-vreau-sa-mor-ca-un-gunoi/

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

5 Comments

  1. ASASINATUL lui Condrea IN VAZUL TUTUROR a fost BENEFIC romanilor indiferent ca l-a comandat POLITICUL sau SRI-UL nu mai conteaza pentru ca SUS TOTI SUNT LA FEL DE CORUPTI dar a CLARIFICAT ALIATILOR AMERICANI CA ROMANIA ESTE UN STAT MAFIOT care vrea sa ascunda prin asasinate ADEVARUL: CA ISI EXTERMINA IN GENOCID PROPRII CETATENI la fel cum este NUMAI IN LUMEA A TREIA DIN AFRICA SI ORIENTUL ISLAMIST! Iar americanii VOR AJUTA LA SCHIMBAREA INSTITUTIILOR STATULUI ROMAN ASTEPTATA DE POPORUL ROMAN DUPA REVOLUTIE pentru ca NU pot accepta o alianta puternica cu un STAT CORUPT CARE A EXTERMINAT IN 27 DE ANI SUTE DE MII DE SUFLETE LIPSINDU-LE DE SERVICIILE MEDICALE DESI OAMENII ISI PLATISERA TOTI ASIGURARILE MEDICALE LUNA DE LUNA SI TREBUIAU AZI SA FIE VII TOTI, este ca si cum comparativ la populatia SUA de 320 de milioane de americani ar insemna ca MILIOANE DE AMERICANI SA MOARA DIN CAUZA CONDITIILOR DIN SPITALELE AMERICANE! SI ACEEASI MOARTE sa ii astepte si pe EI CAND VOR VENI IN ROMANIA CU ARMATA LOR, ce vor face, vor sta in spitalele din Romania sa astepte SA MOARA SI EI, cand vor veni TRUPELE NATO DIN TOATE TARILE EUROPENE CU MII DE SOLDATI VOR PIERDE TIMP DIN VIATA LOR si bani transportandu-i cu elicoptere si avioane PENTRU CA IN ROMANIA NU EXISTA NICI UN SPITAL FARA BACTERII DIN CAUZA CORUPTIEI SECURISTILOR, CORUPTIE CARE NU ESTE DOAR IN SISTEMUL MEDICAL? NU! AMERICANII NU VOR ACCEPTA MAFIA SECURISTILOR DIN POLITICA, JUSTITIE, SRI, DNA, DIICOT, DIN TOT STATUL, MEDIU PRIVAT, din toti securistii si progeniturile lor formati de Securitatea CRIMINALA infiintata de KGB, americanii au venit SA TERMINE un sistem SECURIST KGBIST DIN RUSIA NU SA SE IMPIEDICE DE SISTEMUL SECURIST DIN ROMANIA!
    Toata imaginea TRANSPARENTA a asasinatului unui mafiot al unei RETELE CRIMINALE DE GRUP ORGANIZAT care a exterminat sute de mii de romani DAR neconsiderat zece ani un ATAC LA SIGURANTA NATIONALA din partea SRI care a dat doar 4 notificari OFICIALE IN ULTIMII 6 ANI PANA LA FINAL CAND SRI NICI MACAR NU L-A FILAT pe Condrea, toata imaginea TRANSPARENTA cu neimplicarea Procuraturii Generale a ROMANIEI a DNA a DIICOT in ATATIA ANI desi grupul lui Condrea facea acte de coruptie si crima organizata si care NU L-AU ARESTAT pe Condrea si NICI ele nu l-au filat pe Condrea, toata imaginea TRANSPARENTA a JUDECATORILOR din Justitia romana care au ASCUNS romanilor DE ACUM 3 ANI efectele criminale ale produselor Hexi Pharma pentru ca liderul mondial in comertul cu substante dezinfectante mondial Anios a dat in judecata MINISTERUL SANATATII in anul 2013 dupa ce a descoperit ca substantele de dezinfectare ale firmei Anios erau diluate de Hexi Pharma si a acuzat Comisia de Biocide ca a ascuns publicului testele HexiPharma:”acele analize de performanta ale produselor ar fi trebuit sa fie PUBLICE, dar daca asa A DECIS JUSTITIA, ne-am conformat”, toata imaginea TRANSPARENTA cu zecile DE POLITICIENI SI ANGAJATI DIN MINISTERE unii care mai si MINT ca „nu isi aduc aminte” de Hexi Pharma DESI EI AU INSISTAT CA SPITALELE SA INCHEIE CONTRACTELE CU FIRMA CRIMINALA HEXI PHARMA SI NU CU ALTA FIRMA CHIAR DACA SPITALELE AU CERUT ALTA FIRMA SAU CHIAR DACA A CASTIGAT LICITATIA LEGAL ALTA FIRMA, TOATA IMAGINEA TRANSPARENTA A GENOCIDULUI POPORULUI ROMAN FACUT DE CATRE STATUL CRIMINAL A FOST VAZUTA ACUM SI DE ALIATII AMERICANI PENTRU CA ACUM NU MAI SUNTEM SINGURI NOI ROMANII CU SECURISTII ASA CUM AM FOST 70 DE ANI INCEPAND DUPA AL DOILEA RAZBOI MONDIAL CAND 3 MILIOANE DE ROMANI AU FOST ARUNCATI IN INCHISORILE COMUNISTE DE SECURISTII KGB-ISTI DIN CARE 800.000 AU MURIT IN GENOCIDUL COMUNIST SI PANA IN PREZENT CAND PROGENITURILE SECURISTILOR CONTINUA GENOCIDUL POPORULUI ROMAN PRIN SUTE DE MII DE ROMANII MORTI DIN CAUZA GENOCIDULUI DIN SANATATE IAR ALTI 4 MILIOANE DE ROMANI AU FUGIT IN AFARA ROMANIEI CA SA POATA SA SUPRAVIETUIASCA!
    Americanii VOR SA SCAPE de niste securisti TRADATORI DE TARA AI ROMANIEI CARE I-AR TRADA SI PE EI si americanii AU AJUTAT DEJA LA LUPTA impotriva securistilor criminali si corupti IN ULTIMII 2 ANI de cand au venit in Romania pentru ca pana sa vina americanii procurorii care acuzau politicienii securisti corupti erau ARUNCATI de la etaj asa cum a fost procurorul Panait in 2002 AZI procurorii DNA trimit ZECI de politicieni corupti la inchisoare, iar acum s-a ajuns la MARII SECURISTI ai Romaniei prin Hexi Pharma despre care SRI a strans dovezi in timp despre diluarea produselor in urma carora mureau OAMENI in toate spitalele din tara dar DE SUS DIN SRI SI DE SUS DIN POLITICA DOVEZILE S-AU ANULAT si s-a continuat cu Hexi Pharma, IAR ACUM DUPA INAUGURAREA SCUTULUI ANTIRACHETA NATO, americanii, PENTRU CA NATO INSEAMNA AMERICA, vor trece la nivelul URMATOR de lupta impotriva coruptiei securistilor din Romania, iar gestul asasinatului mafiot a fost doar ULTIMUL lucru pe care il mai putea face sistemul SECURIST, A FOST DOAR O INCERCARE NEREUSITA SECURISTA DE A OPRI CEEA CE NU SE MAI POATE OPRI IN ROMANIA: SCHIMBAREA, DOAMNE AJUTA!

  2. Asta pt ca ne consideram la un moment dat gunoie multi dintre noi nu suntem dar pt ca ne consideram in anumite cazuri suntem perceputi ca fiind,deci trebuie sa ne consideram oameni si toti ceilalati ne vor percepe ca atare