in

5 dintre cele mai frumoase obiective turistice din Oradea

Oradea este unul dintre orasele deosebite din Vestul tarii, pe care trebuie sa le vizitezi cel putin o data. Centrul regional al Crisanei si resedinta judetului Bihor, Oradea a fost intotdeauna vazuta ca o localitate multiculturala, un centru turistic de o importanta majora si nu numai. Iata cateva dintre motivele pentru care merita sa alegi un city break in Oradea.

Cetatea Oradea

Cetatea Oradea a fost construita in sec. XII. Cu o vechime impresionanta, constructia medievala este principalul obiective turistic al orasului si un simbol al istoriei indelungate a acestuia. Cetatea este formata din mai multe bastioane si corpuri, in interior turistii putand admira Biserica Romano-CatolicaBrutariaGrajdurile si multe altele. De asemenea, periodic aici au loc diferite manifestatii culturale, care atrag vizitatori din toata tara si nu numai.

Muzeul Tarii Crisurilor

Muzeul Tarii Crisurilor este gazduit de cladirea Scolii de Cadeti, un obiectiv turistic in sine, ce dateaza din 1897. Complexul muzeal aduna cele mai importante si mai reprezentative exponate din diverse domenii, printre care stiintele naturii, istorie si arheologie, arta si etnografie. Colectiile sunt simbolice nu numai pentru Oradea, ci si pentru intreaga regiune a Tarii Crisurilor, asa cum spune si numele muzeului.

Piata Unirii

Piata Unirii se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din Oradea, deoarece aici se afla o multime de cladiri deosebite. Printre cele mai importante puncte de reper de aici se numara: Palatul Episcopiei Greco-CatoliceCasa KovacsPalatul Primariei si Palatul Vulturul Negru.

Palatul Primariei

Tot printre obiectivele turistice deosebite din Oradea se numara si Palatul Primariei, care a fost construit in perioada 1902-1903. Turnul cu ceas are o inaltime de 50 m si este principalul punct de atractie al cladirii din centrul orasului, alaturi de fatadele bogat ornamentate ale palatului. Actualul turn al palatului a fost reconstruit, dupa ce in anul 1944 a fost mistuit de un incediu.

Palatul Vulturul Negru

Palatul Vulturul Negru include una dintre cele mai cunoscute locatii de promenada si relaxare din Oradea. Pasajul interior a fost modelat dupa Galeriile Vittorio Emanuele din Milano si include numeroase cafenele, restaurante si magazine. In plus, pasajul atrage atentia turistilor prin frumoasele sale vitralii, prin mozaicurile din pardoseala si prin candelabrele impozante.


Sursa: turistcenter.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!