in

Prelucrări moderne superbe ale muzicii lui Enescu

Prezent cu mai multe creații proprii în celebra colecție muzicală Budhha Bar, Mihai Toma i-a surprins foarte plăcut pe organizatorii Festivalului Internațional George Enescu, care începe din acest week-end, cu șase prelucrări moderne foarte inspirate ale creațiilor lui George Enescu. În consecință, viziunea lui asupra opereleor enesciene va putea fi ascultată de bucureșteni cel puțin în pasajul de la Universitate, începând de duminică, iar pentru cititorii noștri, de astăzi…

Iată cum este prezentată de organizatorii festivalului realizarea sa:

„Cum sună muzica lui George Enescu în viziunea unui compozitor român, ale cărui piese au ajuns pe cunoscutele compilaţii Buddha Bar?

Pornind de la Suita pentru vioară și pian ‘Impresii din Copilărie’ de George Enescu, compozitorul și producatorul Mihai Toma prelucrează sunetul clasic, îi adaugă teme celebre din Rapsodia 1, Rapsodia 2, Poema Romana sau din Balada pentru vioara și orchestră pentru o experienţă de 30 de minute de muzica electro-fantastica de ultimă generaţie.

Piesa va fi difuzată pe durata Festivalului George Enescu în Pasajul de la Universitate, intre 30 August si 20 Septembrie.”

Daniel Roxin

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!