in

Dragi manifestanți, PSD tocmai v-a făcut un cadou de despărțire: vă mai ia niște bani din buzunar, că ați îndrăznit să protestați. Să nu uităm de lașitatea liberalilor

Nu mai am nici o îndoială: PSD e profund corupt, incapabil să se schimbe, și dispariția sa ar fi un mare bine pentru România. Mizeria uluitoare pe care a făcut-o Liviu Dragnea cu mâna unei slugi din Vaslui, anti-occidentalul Adrian Solomon, întrece orice închipuire. Au votat în 2 zile, fără dezbatere, fără impact bugetar, fără milă pentru bugetul țării, o creștere de 10% pentru TOȚI bugetarii. E o măsură care are 3 efecte: e o pomană electorală cu care Dragnea vrea să mai securizeze niște voturi în dublele alegeri din 2016; lasă un uriaș cartof fierbinte guvernului Cioloș; îl pune pe Iohannis într-o situație imposibilă.

Multi au fost pacaliti de Liviu Dragnea in ultimele luni: discurs serios pro-reforma, anti-coruptie, lupta impotriva baronilor, cod de conduita etc. Multi se intrebau: oare e adevarat, oare vorbim de acelasi PSD condus pina mai ieri de Victor Ponta? A durat doar citeva zile pina cind am avut cu toti proba ca Dragnea e aceeasi Marie, cu alta mustata.

E incalificabil ce a facut PSD ieri si azi in Parlament. Pe scurt, faptele.

Comisia de munca din Camera Deputatilor (camera decizionala) a discutat ieri (marti, 10 noiembrie) proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului prin care salariile personalului sanitar erau majorate cu 25%. Pe masa comisiei a aparut subit un amendament depus de deputatul PSD Adrian Solomon prin care toate salariile bugetarilor vor fi majorate cu 10% de la 1 decembrie 2015. Adica peste 20 de zile! Amendamentul nu are nici un studiu de impact si nu prevede surse de finantare pentru aceasta majorare uriasa.

Liberalii din comisia de munca au protestat si au calculat ca impactul bugetar doar pentru anul viitor ar fi de 2,2 miliarde de lei. Un reprezentant al Ministerului de Finante ar fi calculat un impact dublu, de aproape 5 miliarde de lei, si a spus ca nu exista acesti bani. Amendamentul lui Solomon a trecut insa cu votul colegilor de coalitie (PSD, UNPR, ALDE), liberalii s-au abtinut.

Dragnea a declarat ieri seara ca nu stia de amendament si ca trebuie responsabilitate, iar PSD va analiza azi, inainte de vot, ce pozitie sa aiba.

Azi, la votul decisiv din plenul Camerei Deputatilor, PSD si aliatii au votat pentru cresterea salariilor bugetarilor cu 10%. Pentru au votat si liberalii, incapabili sa-si asume pozitia curajoasa si normala de a respinge acest act de un populism profund. E adevarat ca PNL a fost pus intr-o situatie imposibila: daca respinge cresterea salariilor, jihadul televiziunilor si minia populara s-ar fi abatut asupra lor. S-ar fi trezit in pozitia PDL de acum 5 ani, toti bugetarii ar fi zis ca PNL taie salarii.

Ca sa se asigure ca nu vor avea probleme la vot, PSD-istii si-au convocat la sedinta si acolitii din sindicate. Au venit prompt Vasile Marica si alti fartati, cu totii legati cu nenumarate fire de puterea politica. Iar sindicalistii au inceput sa-i huiduie pe putinii liberali care au incercat sa critice masura propusa de PSD.

Asa ca votul a fost cvasi-unanim: liberali, PSD-isti au aprobat o masura pe care Dumnezeu stie cum o va suporta bugetul anului viitor. Ca sa faca rost de bani, viitorul guvern fie va trebui sa creasca niste taxe, fie sa renunte la unele investitii.

Evenimentul de azi are câteva semnificații majore. Iată-le, pe scurt:

  • PSD ramine cel mai toxic produs politic al Romaniei. Foloseste orice mijloc, oricit de murdar, pentru a cistiga voturi
  • PNL e incapabil de gesturi politice corecte in momentele esentiale si e tot mai cuprins de populism (sa ne amintim de cresterea, la fel de subita, a alocatiilor pentru copii)
  • Guvernul Ciolos (daca va trece de votul Parlamentului) va pleca la drum cu inca un deficit urias de acoperit. E in sah: creste taxe sau elimina investitii?
  • Iohannis e la rindul lui in sah: legea va veni la el la promulgare. Are curaj presedintele sa o intoarca la Parlament?

Pe scurt, o zi neagră pentru România.

PS: Cine e Adrian Solomon, deputatul PSD care a depus amendamentul. A devenit celebru in 2012, cand a declarat ca premierul de la acea data, Mihai Razvan Ungureanu, ca va avea aceeasi soarta ca politicianul italian Aldo Moro, ucis in 1978, daca nu va veni la primaria Barladului pentru a se interesa de soarta locuitorilor.

In 2007, cand era viceprimar al Barladului, enervat de faptul ca un alt prim ministru, Calin Popescu Tariceanu, nu si-a anuntat vizita in localitate, a adus o fanfara pentru a-i canta acestuia marsuri funebre.

In 2013, Solomon i-a atacat pe organizatorii protestelor anti-gaze de sist, acuzandu-i de interese ascunse, in conditiile in care el insusi fusese initiatorul unui proiect de lege care urmarea interzicerea exploatarii gazelor de sist.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!