Asta e cea mai veche rețetă de mici pe care poporul român o are. Deși, după cum e normal, fiecare zonă, fiecare gospodar a adaptat rețeta după propriul gust, asta e rețeta la bază căreia stau toate cele de acum. Fă micii românești de casă, așa cum o făceau strămoșii noștri, e atât de simplu!
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 30 min.
Timp de gătire: 15 min.
Gata în: 45 min.
INGREDIENTE
– 500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie)
– 200 ml zeamă de oase de vită
– 3 căței de usturoi
– 1/2 linguriță de bicarbonat
– Condimente (cantitatea o stabilești după propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin
PREPARARE
-
Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase.
-
Adaugă condimentele, amestecă energic. Adaugă usturoiul, amestecă din nou energic. La final, adaugă și bicarbonatul. Dacă vrei, poți să și guști, ca să potrivești cum trebuie aromele.
-
Cel mai important lucru, secretul unei paste de mici cât mai gustoase? Nu trebue să îi pui imediat pe grătar! Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine carnea de condimente.
-
Ca să aibă crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, nu vrei să devină fazi și uscați!