in ,

Revolta tinerilor: Atac dur la electoratul de “sacoşă”! | Aţi făcut din noi o generaţie de secretare, vânzători, drogaţi, curve cu facultate şi de asistaţi social. Aşteptaţi să murim tot noi tinerii, că să va fie bine tot vouă?

Din ce în ce mai multe de mesaje care exprimă revoltă la adresa clasei politice sunt postate de tineri pe rețelele de socializare. Declicul s-a produs în ziua primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, când foarte mulți tineri din centrele universitare au fost împiedicați să voteze la fel ca miile de români din diaspora.

Un astfel de mesaj, semnat Victoria, tinde să devină un nou viral pe reţelele de socializare. Victoria taxează dur electoratul de “sacoşă” şi îl învinovăţeşte că, din nepăsare şi calicie, distruge viitorul ţării pentru o sticlă de ulei şi un pachet de macaroane.

“Mă cheamă şi Victoria, pentru că m-am născut în ’89, la Revoluţie…

Îmi iubesc părinţii, îmi iubesc şi bunicii şi mă iubesc şi ei pe mine. Dar să fiu oare printre puţinii copii iubiţi de părinţi?

Chiar aşa, voi cei care sunteţi părinţi, poate şi bunici, cât de mult vă iubiţi copiii? Staţi aşa, nu vă grăbiţi să spuneţi “mai mult decât orice pe lumea asta”, “pentru voi trăim, muncim”, bla, bla, bla!

Pentru că în fiecare zi, ne dovediţi că vă iubiţi pe voi, mai mult decât pe noi! Asta pentru că nouă ne refuzaţi dreptul la un viitor demn, în beneficiul unui prezent umilitor şi mizer al vostru şi în care ne obligaţi şi pe noi să trăim.

“Să nu furi mamaie, că te ia Poliţia”, ne spuneaţi când eram mici, iar voi ieşiţi în stradă la “plimbarea libertăţii” şi cereţi eliberarea hoţilor, îl votaţi pe Vadim care, în nesimţirea lui, vrea ca toţi puşcăriaşii de “vază”, să fie eliberaţi? Păi aia mi-au furat mie viitorul, prezentul părinţilor mei şi vouă pensia şi bătrâneţea!

“Să nu minţi tataie, că nu e frumos”, iar voi sunteţi primii care-l aplaudaţi pe mincinosul de Ponta şi gaşca lui de mafioţi.
De ani de zile aveţi doar promisiuni, nimic concret, mai mult v-au luat decât v-au dat, dacă v-au dat un leu, au avut grijă să vă ia 10 lei înainte. Dacă vă promit acum 10 lei, eu şi copiii mei (dacă-oi mai avea chef să fac!) va trebui să plătim 100 de lei! Şi voi spuneţi că ne iubiţi? Cum? Că ne duceţi când luaţi pensia sau salariul, la Mc’D ? Că ne luaţi nu ştiu ce gadgeturi?

Tată! Bunica! Lăsaţi berea sau telenovelele! Avem şi noi dreptul la viaţă, nu doar voi! Arătaţi-ne cum să ne cerem drepturile, atunci când ele ne sunt încălcate.

Aţi făcut din noi o generaţie de secretare, vânzători, drogaţi, curve cu facultate şi de asistaţi social.

De ce ne mai vorbiţi despre cum se făcea şcoală pe vremea voastră, când voi îi lăsaţi pe nemernicii ăştia să bage toţi prostii la facultate şi copii de clasa I nu au nici abecedare?

Ne vreţi lângă voi, sau ne vreţi pribegi prin lume, tineri fără casă, fără un loc de muncă, fără ţară, fără un viitor? Şi pt ce? Pt o sticlă de ulei şi un pachet de macaroane? Atât valorăm noi? Asta este măsură iubirii voastre? Pt că nişte nenorociţi să se îmbogăţească doar din furat? Ei fură doar pt ei, pt beizadelele şi amantele lor, nu pt voi, ci de la voi!

În ’89 v-aţi luat porţia de libertate, dar nu aţi fost în stare să o păstraţi şi pentru noi! Ne vreţi martiri, eroi post mortem, cu alte cuvinte şi mai pe înţelesul tuturor, aşteptaţi să murim tot noi tinerii, că să vă fie bine tot vouă?

Îmi amintesc ce spunea tataie al meu: “Ehe, noi ne-am cam trăit traiul, ne-am mâncat mălaiul, mai rău e de copiii ăştia…”

Aş mai spune multe dar mă îneacă indignarea, şi-mi pare rău de voi, ştiu că n-o să fiţi de acord cu mine în primă fază, dar mai citiţi odată şi imaginaţi-vă cum va fi viaţa noastră peste puţin timp. Iar eu voi şti tot timpul că de va fi rău, va fi din cauza nepăsării şi caliciei voastre, iar de va fi bine, vă voi mulţumi şi le voi vorbi şi copiilor mei despre voi.

Va sărut’mâna tuturor şi să ştiţi că eu vă iubesc mult şi dacă vreţi să vă dovedesc asta în stradă, eu o voi face. Dar voi, cât de mult ne iubiţi?

P.S. Nu, părinţii mei, nu se încadrează în categoria voastră şi nici ai mei bunici!”

Sursa: facebook.com

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

2 Comments