in

Robert Turcescu a fost locotenent-colonel sub acoperire: Renunt la emisiune. Eram fariseu, un nimeni

Jurnalistul Robert Turcescu a dezvaluit ca a fost locotenent-ofiter sub acoperire. Anuntul a fost facut intai pe blogul jurnalistului, insa au existat indoieli privind postarea, vehiculandu-se ideea ca ar fi fost victima hackerilor.

Ulterior, la B1Tv, postul la care, pana acum, Turcescu avea emisiune, acesta a spus ca el este cel care a postat informatia si documentele, ca si le asuma si ca regreta ceea ce a facut.

„Eu insumi le-am pus astazi pe blogul personal. Este vorba de o marturisire publica, la termenul spovedanie inca reflectez pentru ca spovedania nu se face in public. Dar in ceea ce priveste documentele sunt dispus oricand sa le arat in fata judecatorului si sa spun adevarul, ceea ce stiu eu despre aceste lucruri. Mi le asum, eu le-am pus acolo, eu am scris textul acela”, a spus Turcescu, la B1 Tv.

El a mai adaugat ca, incepand de azi, nu va mai face emisiuni si nu va mai aparea in public.

„Le cer iertare tuturor celor pe care aceasta povara a mea ii incurca. De maine nu voi mai face aceasta emisiune. Nu stiu daca se numeste retragere din presa, nu stiu daca ne retragem din ceva vreodata. Pana un judecator nu va spune da sau ba nu am taria sa ma mai infatisez public pentru ca, intr-un fel sau altul, ar trebui sa tot spun despre lucruriule astea. (…)

Nu mai puteam veni in fata voastra vorbind despre ofiterul acoperit care candideaza la presedintie si eu sa ma simt asa in interiorul meu.”, a mai spus jurnalistul.

Robert Turcescu a mai spus ca se simte eliberat si ca asteapta acum sa fie judecat de un tribunal.

„N-am trait o eliberare, o bucurie, o sarbatoare mai mare, n-am auzit lucruri mai frumoase in sufletul meu decat astazi dupa ce m-am eliberat de povara asta. Am cautat adanc in mine ani de zile sa am taria sa scot la iveala aceste lucruri. Intr-un fel sau altul ele ma chinuiau, era necinstit fata de bunul Dumnezeu, fata de mine, fata de familia mea, fata de voi, colegii mei.

Din momentul in care am decis sa public aceste documente, astazi, mai mult ca oricand, sunt impacat, am o stare de fericire, bucurie, ca un om care a urcat un munte pana in varf cu un rucsac cu pietre in spate si zice ‘Doamne, greu a fost’ cand il da jos.

Nu de la voi astept judecata, nu de la voi vreau sa aflu in momentul de fata daca am gresit sau nu eu, dar in sufletul vostru, fiecare judecand, sa o faceti drept, iar eu ma supun judecatorilor adevarati, cei care sunt convins ca vor avea gandul cel bun si harul sa judece cu dreapta masura”, a mai spus Turcescu.

Acesta a facut mai multe apeluri atat la colegii sai din platou, cat si celor care il privesc, sa spuna ce ii apasa pentru a se simti eliberati.

„Iti doresc si tie cum le doresc tuturor, din suflet, sa traiasca un astfel de moment de eliberare”, i-a mai spus Turcescu moderatoarei emisiunii, Sorina Matei.

„Sfarsitul nu e aici, sunt convins ca in continuare fiecare in patratica lui avem ceva de spus. Ma caiesc astazi ca adeseori am blamat pe altii fara sa am indrituirea sa fac asta„, a conchis Turcescu.

El a refuzat sa raspunda intrebarilor colegilor sai de la Evenimentul Zilei si B1 Tv aflati in platou si a parasit emisiune.

turcescu

 

Sursa: ziare.com

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!