in

Un român, profesorul anului în Olanda, pentru metoda originală de predare

Romanul Alexandru Iosup a fost ales profesorul anului in Olanda de un juriu format din studenti si specialisti in educatie. Tanarul de 34 de ani i-a impresionat pe olandezi prin metoda sa originala de predare.

Iosup foloseste jocurile in tipul cursurilor, pentru a le explica studentilor sai de la Universitatea Tehnica din Delft notiuni complexe de inginerie si informatica, informeaza B1Tv.

Alexandru Iosup si-a luat, in urma cu 6 ani, titlul de doctor in informatica la Universitatea din Delft. El este din Bucuresti si a urmat aici Universitatea Politehnica.

Premiul pentru profesorul anului l-a primit de la ministrul Educatiei. In urma cu un an, romanul a fost ales cel mai bun profesor de la Universitatea Tehnica din Delft.

„O buna educatie presupune inovatie. Lumea are nevoie de absolventi gata de lucru chiar acum. Dar educatia din prezent nu ii motiveaza sufiecient pe studenti. ‘Gamification’ poate schimba asta. Folosind elemente de joc in domenii care nu includ asta, precum educatia, toti studentii pot fi motivati”, isi explica dascalul metoda de predare.

Sursa: ziare.com

 

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!