in

România, localitatea fantomă care bântuie America

De aproape 140 de ani, în nord-estul Statelor Unite, printre dealurile din Pennsylvania, comitatul Meyersdale, puțin mai la stânga pe hartă de New-York, există un sat-fantomă care poartă numele de România. 

Vechi de aproape 140 de ani, România nord-americană este în prezent o relicvă prinsă în mașina timpului, produs al unei profunde crize demografice.

Peisajul rural e compus din case abandonate, înăuntrul cărora obiectele au rămas neclintite, exact ca în ziua în care locuințele au fost părăsite, încremenite într-un „muzeu viu” al prafului, singurătății și ferestrelor sparte. Perfect normal, având în vedere că acolo mai locuiesc doar 20 de persoane.

Așezarea s-a înfăptuit ca rezultat al unui proiect de exploatare minieră, în secolul al XIX-lea, demarat de către un tip putred de bogat pe nume Philip Roman, potrivit AT1 România.

În mitologia colectivă, în România din America nu puteau lipsi poveștile despre sinucideri, incendii misterioase și ritualuri vrăjitorești transformând locul într-unul crepuscular.

După toate astea parca-ți vine să te întrebi dacă nu cumva poveștile din „Pruncul, petrolul și ardelenii” nu s-au petrecut cu adevărat…


Sursă articol: http://miscareaderezistenta.ro/

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!