in

După documentarul difuzat la Channel 4, românii din Marea Britanie vor să pună piciorul în prag

O initiativă a Partidului Europenilor (EP) din Marea Britanie ar putea produce o adevarată revoluție în Europa. Românii și-ar putea lua revanșa în Marea Britanie după documentarul controversat al celor de la Channel 4, dacă inițiativa EP, promovată de o campanie civică va fi adoptată.

romani-londra

romani-londra-1

Concret, EP sustine ca cetatenii membrii ai Uniunii Europene cu rezidenta in Marea Britanie ar trebui sa aiba dreptul de vota si de a candida la alegerile Parlamentare din Regat. Reprezentantii EP sustin ca atat timp cat cetateni ai UE lucreaza in Marea Britanie, platesc taxe, deschid afaceri si contribuie la fondurile din care vor fi platite pensiile si asigurarile sociale ale britanicilor ar trebui sa aiba dreptul de a vota si de a fi alesi in Parlamentul britanic.

EP sustine ca acest drept va permite o mai buna integrare a imigrantilor in societate, va mari increderea acestora in institutiile britanice si le va asigura o reprezentare pe care o merita. Mai mult decat atat ei considera ca imigrantii europeni sunt indreptatiti sa revendice aceste drepturi electorale din moment ce Marea Britanie le garanteaza aceste drepturi cetatenilor din Commonwealth (Comunitatea Natiunilor, parte a fostului Imperiu Britanic).

Pe langa aceste argumente, cei de la EP considera ca exista deja prevederi legale care sa garanteze dreptul imigrantilor din UE la vot si la candidatura in alegerile parlamentare britanice. Aceste prevederi legale se gasesc in Conventia Europeana a Drepturilor Omului, Declaratia Universala a Drepturilor Omului si in Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Desi eforturile EP vizeaza in special drepturile imigrantilor europenii din Marea Britanie, campania lor vizeaza ca totii cetatenii membrii ai Uniunii Europene sa poata vota si sa poata fi alesi in tarile din UE in care rezideaza.

“Dupa ce am vazut ce au facut in Parlament in ultima perioada, am realizat ca o sa ne impiedice sa votam si la alegerile pentru Parlamentul Romaniei. Din acest motiv am lansat o campanie ca sa ne dea dreptul sa votam in statele europene unde ne aflam. Exista cadrul legal si ar trebui sa ne lase”, au declarat reprezentantii EP pentru stiripesurse.ro.

Partidul EP este condus de doctorul roman Tommy Tomescu si are cate un vicepresedinte pentru fiecare minoritate nationala din Marea Britanie. Partidul a fost fondat la Londra ca reactie la atitudinea negativa a britanicilor fata de imigranti si fata de Uniunea Europeana.

Sursa: nasul.tv

 

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!