in ,

Sighişoara, comoara României. Un hyperlapse arată frumuseţea oraşului medieval – VIDEO

Sighişoara este o adevărată comoară a Transilvaniei şi a României. Un tânăr producător care a promovat şi Clujul într-un clip ce ajuns viral a surprins frumuseţea oraşului medieval într-un timelapse care, în mai puţin de 24 de ore, a fost văzut de zeci de mii de ori şi distribuit de peste 1.000 de oameni.

Clipul în care e prezentată Sighişoara a fost distribuit de pagina „I love Sighişoara”, un proiect ce îşi propune promovarea oraşului medieval.

‘I Love Sighisoara’ își propune să devină un loc de întâlnire virtual pentru sighișorenii de pretutindeni și pentru toți cei care cunosc și iubesc acest oraș. Împreună vom promova acest minunat oraș pentru iubitorii de istorie și frumos”, se arată în descrierea paginii.

Clipul ce are în centru oraşul medieval Sighişoara a fost văzut, în mai puţin de 24 de ore, de peste 35.000 de ori şi distribuit de peste 1.300 de oameni. De asemenea, o mulţime au comentat clipul şi au lăudat Sighişoara.

„Ceea ce văd aici este minunat, absolut minunat, doar că mie mi-ar fi plăcut să mai zăbovesc nițel în fiecare loc, așa ca să-mi iau dorul…”, a comentat un utilizator al reţelei de socializare Facebook.

În ianuarie 2016, un „scurt film de prezentare” al oraşului Cluj-Napoca, dar care ajunge şi în afara graniţelor lui, a ajuns viral pe internet. Clipul, care a fost realizat cu ajutorul tehnicilor „timelapse” şi „hyperlapse”, surprinde cele mai importante obiective din oraş, dar şi străzile din centrul vechi sau puncte de reper din cartierele municipiului.

Intitulat „World with different eyes” (lumea văzută prin altfel de ochi – n.red.), clipul a fost realizat de acelaşi Ion Svet.

www. voceatransilvaniei.ro/sighisoara-comoara-romaniei-video/

 

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!