in ,

Sighișoara, singura cetate medievală locuită din Europa

Oraşul din România ce neapărat trebuie vizitat este SIGHIŞOARA. Fără modestie, aş putea spune că este ceva unic, ceva ce în altă parte nu găseşti. De la moştenirea istorică şi vechimea acestuia, până la străduţele ce parcă te fac să te reîntorci în timp, acest oraş este unul plin de mister şi fascinează pe orice vizitator. Cu drag aş sfătui pe orice persoană să viziteze singura cetate medievală locuită din România!

Ce anume are deosebit orasul Sighisoara?

După cum am amintit, unicitatea oraşului constă în faptul că este recunoscut ca fiind singura cetate medievală locuită din România. Cu siguranţă, orice altă cetate atrage prin istoria prin care a trecut, însă acest loc este cu atât mai „turistic”, cu cât populaţia şi diferitele personaje ale vremurilor demult apuse încă mai trăiesc aici. Este un oraş viu, un oraş în care poţi trăi în stil medieval viaţa.

Care sunt cele mai importante obiective turistice din Sighisoara?

Oraşul abundă în obiective turistice, în special centrul istoric. Un prim obiectiv este Turnul cu Ceas, cu un veritabil muzeu în interior, iar de pe terasa căruia se dezvăluie oraşul de poveste. Un al doilea obiectiv îl reprezintă Pasajul Scărilor şi Scara Şcolarilor, astăzi cu 175 de trepte. Un al obiectiv este Şcoala din deal, una dintre cele mai vechi şcoli din Transilvania. Al patrulea obiectiv ar putea fi Casa Vlad Dracul, în care se presupune ca s-a născut Vlad Ţepeş, numit Dracula. Alt obiectiv este Piaţa Boema, locul de unde putem alege unul din treseele spre obiectivele mai sus amintite. Alte obiective demne de menţionat sunt: Piaţa Centrală, biserici (Biserica Leproşilor, Biserica Ortodoxă, Biserica din deal, Sinagoga evreiască), turnurile (Tăbăcarilor, Măcelarilor, Fierarilor, Aurarilor, Cojocarilor).

Cum iti poti petrece timpul liber in Sighisoara?

Ceea ce nu trebuie ratat odată ajunşi în Sighişoara este centrul istoric cu mulţimea de obiective turistice. Din Piaţa Boema, nu la distanţe foarte mari se găsesc principalele atracţii turistice ale oraşului, atracţii ce nu trebuie ratate şi pentru care cu scurte plimbări pot fi uşor atinse. De asemenea, tot în această zonă vom găsi restaurante variate, diferite magazine şi locuri de unde pot fi achiziţionate suveniruri. Totodată, se organizează şi Festivalul de Artă Medievală, festival ce atrage an de an tot mai mulţi turişti în cetate.

Daca ai doar o ora sa vizitezi Sighisoara ce ne-ai recomanda?

Voi marşa pe aceleaşi obiective turistice amintite anterior. Sunt câteva atracţii ce nu trebuie ratate şi sunt un „must” pentru fiecare turist: Turnul cu ceas, Scara Şcolarilor, Casa Vlad Dracul. Un tur al oraşului poate începe din Piaţa Boema cu direcţie spre Turnul cu Ceas. Se va urca în acesta, se va vizita muzeul din interior, iar sus se va admira întregul burg medieval în splendoarea lui. De la turn se poate urca prin pasajul scărilor către Şcoala şi Biserica din deal, iar mai apoi se va poposi la Casa Vlad Dracul, astăzi restaurant.

Da cateva sfaturi celor care vor sa viziteze Sighisoara

Pentru a vizita Sighisoara aş sfătui ca şi perioadă sfârşitul lunii august- începutul lunii septembrie. Ca şi mijloc de transport se poate ajunge destul de uşor aici, mai ales cu maşină proprie, dar nu numai, întrucât se organizează de către agenţii vizite aici. Ca şi bilete de intrare la obiective aş putea spune că preţurile sunt modice, cu reducere pentru elevi, studenţi sau pensionari.

surse: http://www.digi24.ro/

https://www.ghiduri-turistice.info

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!