in ,

Cel mai tânăr român angajat la Adobe vrea să rămână în România

Când vine vorba de Tudor, lucrurile interesante nu se opresc niciodată. El mai este implicat și în organizarea unei conferințe pentru NASA, proiect început în anul 2017, după ce a câștigat Premiul 1 la un concurs.

Type on laptop computer

„Vreau să rămân în România deoarece simt că pot fi schimbate lucrurile și aici. ” – TUDOR COMAN

Asta crede Tudor Coman, cel mai tânăr român angajat la Adobe România. El este unul din motivele pentru care mii de români continuă lupta cu sistemul și cu mentalitățile ce sunt tot mai greu de schimbat. Tudor Coman este dovada clară că tinerii din România sunt tot mai pasionați, implicați și dornici să participe activ la schimbare.

sursa – forbes.ro

Este clar deja că schimbarea mult așteptată începe cu fiecare dintre noi și cu cât înțelegem asta la o vârstă mai fragedă, cu atât va fi mai ușor pentru noi să progresăm ca stat și societate.

Tudor face parte din cei care au înțeles nevoia României de a-și păstra tinerii. Deși mulți adolescenți de vârsta lui visează să-și dea Bacalaureatul și să treacă cât mai repede granițele țării, încă mai sunt tineri ce privesc cu optimism viitorul în România și se agață de orice oportunitate pentru a-și croi succesul în țara pe care o iubesc.

Haideți să-l cunoaștem pe unul din tinerii datorită căruia România mai are o șansă.

Tudor Coman este în prezent elev în clasa a XI-a, are 17 ani și de doi ani lucrează în cadrul Adobe România într-o echipă de cercetare și dezvoltare. El se numără printre puținii elevi angajați de o companie multinațională la noi în ţară. Momentan lucrează la un produs din suita Adobe Primetime pentru prevenirea fraudei în online video şi spune că a ajuns în companie „dintr-o întâmplare”, însă atmosfera și oamenii foarte bine pregătiți de acolo l-au convins să rămână.

Centrul Adobe din România este cel mai mare din regiune pe care îl deţine gigantul American. Ca referință, Adobe este unul dintre cei mai profitabili producători de software la nivel global. Are deja în portofoliu aplicații precum Photoshop, Acrobat, Illustrator, Lightroom, InDesign sau Premiere, dar își extinde volumul de soluții software.

Adobe România are două programe de internship în fiecare an, dedicate studenților și absolvenților de facultate. Așa a ajuns și Tudor să-și urmeze pasiunea.  Acesta a afișat profilul perfect din prima, fiind apreciat imediat de echipa de la Adobe România. Pentru vârsta lui Tudor, atât experiența, cât și motivarea și dorința de a învăța, lucrând la un produs cu impact global,  sunt neobișnuite, astfel că a fost invitat la o discuție. După interviu, adolescentul a fost angajat ca intern, primul an cu procură semnată de părinți, cum spune legea, iar apoi cu o normă de 10 ore pe săptămână.

De atunci viața lui Tudor s-a schimbat, devenind un tânăr ce reușește să îmbine viața de elev cu responsabilitatea unui job. Desigur că nu este ușor, dar pasiunea poate întrece, de cele mai multe ori, orice limită făcând lucrurile să se întâmple într-un mod lin.

sursa – life.ro

Când vine vorba de Tudor, lucrurile interesante nu se opresc niciodată. El mai este implicat și în organizarea unei conferințe pentru NASA, proiect început în anul 2017, după ce a câștigat Premiul 1 la un concurs. A fost invitat la o conferință anuală în SUA, unde a făcut voluntariat, iar acum este implicat în organizarea acesteia, într-o echipă de persoane răspândite pe tot globul.

Tudor mai are și trei proiecte în curs de patentare la care lucrează împreună cu echipa de la Adobe. Momentan, aceste patente sunt în procesul de review intern, după care urmează să fie trimise la biroul de patente din Statele Unite, unde urmează să fie verificate și aprobate.

Vestea cea mai bună este că tânărul își dorește să-și continue studiile tot aici, în România, fiind convins că Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București este exact locul care i se potrivește și mediul propice pentru a se dezvolta atât pe plan profesional, cât și social.

În zilele noastre, mulți tineri pun sub semnul întrebării viitorul în România. Mulți îi spun curaj, majoritatea nebunie, dar sunt și oameni care cred cu tărie că viitorul încă sună bine în România, dacă ne orientăm spre lucrurile care merită exploatate. În fiecare zi, tineri din toate colțurile țării ne arată câte șanse are România. Trebuie doar să le oferim aripi!

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!