in , ,

Uniformele sportivilor români la deschiderea Jocurilor Olimpice 2016, incluse într-un top al celor mai şic apariţii: pe ce loc s-au clasat ţinutele Ungariei şi Poloniei

Ţinutele îmbrăcate de reprezentanţii delegaţiei României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio se numără printre uniformele apreciate de platforma online brit.co. La polul opus, printre cele mai nereuşite apariţii figurează delegaţiile Germaniei şi Italiei.

Delegaţiile a peste 200 de ţări au păşit sâmbătă pe stadionul Maracanã din Rio de Janeiro,la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, iar fiecare stat în parte a încercat să impresioneze şi cu uniformele realizate special pentru această ediţie a evenimentului.

Platforma online brit.co a realizat un top al celor mai reuşite şi al celor mai puţin fericite apariţii în ceremonia de la Rio, pe baza impresiei lăsate de ţinutele reprezentanţilor.

Top cele mai bune ţinute de la ceremonia de deschidere a JO 2016

1. Rochiile cu dungi, în alb-negru-roşu, ale sportivelor din Ungaria au fost extrem de apreciate, ceea ce a clasat delegaţia vecinilor noştri pe prima poziţie a clasamentului.

627x0 (5)2. Uniformele elegante, cu pantaloni albi şi sacouri bleumarin pentru bărbaţi şi fuste bleu pentru femei, în combinaţie cu sacouri albe, au fost considerate foarte şic, motiv pentru care au fost menţionate pe locul secund. Ţinuta oficială casual a sportivilor români la Rio aparţine brandului francez Louis Purple, la fel şi cea elegantă, în timp ce echipamentul sportiv a fost realizat de compania italiană Kappa.

romania-645x4623. Polonezii au impresionat mai ales datorită ţinutelor purtate de sportive, cu fuste lungi, vaporoase, cu imprimeu colorat, purtate în combinaţie cu sacouri albe, alegere care le-a adus locul 3 în clasament.

627x0 (6)4. Brazilia, ţara gazdă, figurează pe locul 4, apreciat fiind imprimeul exotic, tropical, în combinaţie de verde şi galben, alături de pălăriile de pai.

627x0 (7)5. Sportivii din Uruguay au fost consideraţi o apariţie ca „o gură de aer proaspăt”. Ţinutele elegante, cu pantaloni albi şi sacouri de culoarea cerului de vară, alături de pălăriile albe, au reuşit să le aducă poziţia 5 în clasament.

627x0 (8)6. Canadienii au reuşit să ocupe locul 6, iar aprecieri au primit şi în publicaţia britanică „Daily Mail”, uniforma de ceremonie fiind considerată cu adevărat modernă, graţie croielii tinereşti şi combinaţie de culori. Blazerele supradimensionate, imprimate cu frunza de arţar, simbol reprezentativ pentru canadieni, pantalonii negri şi încălţămintea roşie au fost o alegere vestimentară fericită.

627x0 (9)7. Delegaţia din Peru a ocupat poziţia 7 în top, cu uniformele albe accesorizate cu şaluri de un roşu aprins.

627x0 (10)

Top cele mai neinspirate ţinute de la ceremonia de deschidere a JO 2016

1. Deşi au avut uniforme realizate de unul dintre cei mai importanţi designeri din lume, Georgio Armani, delegaţia Italiei nu i-a impresionat pe editorii de la brit.co. Aceştia au considerat că ţinutele sobre, de culoare neagră, nu au surprins deloc spiritul exuberant de la Rio. Tocmai acesta a fost motivul pentru care a ocupat primul loc în topul celor mai neinspirate alegeri vestimentare de la Rio.

627x0 (11)2. Lista neagră a fost continuată de delegaţia Thailandei, ai căror reprezentanţi de sex masculin au apărut îmbrăcaţi asemănător interpreţilor dintr-o formaţie de jazz din anii ’60,  din cauza sacourilor aurii cu cravate galbene.

627x0 (12)3. Indonezia a reuşit să iasă în evidenţă, dar nu în mod pozitiv, din cauza sacourilor ocupate aproape integral de un imprimeu roşu, mult prea ţipător.

627x0 (13)4. Jocul de culori în alb-albastru-alb prezent pe sacourile purtate de norvegieni aproape că le-a dat dureri de cap la propriu editorilor brit.co. Aceştia au considerat că imprimeul optic ales a fost unul neinspirat din punct de vedere vizual.

627x0 (14)5. Şi delegaţia Japoniei a fost criticată pentru imaginea de studenţi studioşi oferită, în ciuda faptului că s-a optat pentru o combinaţie de culori veselă, în alb şi roşu. Rezultatul final a fost mult prea plictisitor pentru un eveniment de o asemenea anvergură, conform brit.co.

627x0 (15)6. Ţinutele terne ale sportivilor germani, în care au predominat nuanţele de gri, în completare cu blazarele lungi, similare cu pelerinele de ploaie, au fost criticate şi de jurnaliştii „Daily Mail”, care au considerat că Germania a avut cele mai urâte uniforme de la Rio 2016.

627x0 (16)7. Uniformele galbene cu care s-a remarcat delegaţia Monogliei au fost comparate cu ţinutele unor agenţi de vânzări.

627x0 (17)

Voi ce părere aveți?

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

3 Comments