in

Victor Ponta, întâmpinat în Harghita cu imnul Ungariei

Dublă premieră duminică seara, în Harghita: pentru prima oară un premier al României a participat la comemorarea a 165 de ani de la bătălia de pe vârful Nyerges. Tot pentru prima oară, acesta a fost întâmpinat la ceremonie cu imnul Ungariei, interpretat de o fanfară, și abia apoi a fost pusă o înregistrare cu imnul de stat al României.

Deloc deranjat de acest protocol inversat, Victor Ponta i-a salutat pe cei aproximativ 200 de participanți atât în limba română, cât și în limba maghiară şi i-a mulţumit liderului UDMR, Kelemen Hunor, că l-a invitat la eveniment, arătând, conform Agerpres, că vor fi criticaţi amândoi pentru asta, „dar e mai bine să fii criticat că faci ceva decât că nu faci’”.În discursul său, acesta a spus chiar „că pot să fie mult mai multe steaguri care flutură, fără să facem din asta un război de care nu avem nevoie”. Nu este clar dacă se referea sau nu la steagul Ținutului Secuiesc.

În bătălia de la Nyerges, 200 de secui au fost uciși în 1849 de trupele austro-ungare și țariste.

Merită amintit, în context, că în perioada în care era lider al Opoziției, actualul premier l-a criticat vehement pe președintele Traian Băsescu, acuzându-l că s-ar fi înțeles cu UDMR în ceea ce privește Ținutul Secuiesc.

Sursa: evz.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!