in

5 motive să vizitezi orașul București

Dacă ai de gând să pleci într-un city break noi îți propunem să-ți îndrepți atenția către București. Orașul oferă o mulțime de atracții fascinante, motiv pentru care capitala României este cunoscută și sub numele de „Micul Paris”. Iată câteva dintre cele mai interesante obiective turistice din București.

Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului este una dintre cladirile-simbol ale Bucurestiului, pe care merita sa le vizitezi. Cunoscut si sub numele de Casa Poporului, constructia detine nu mai putin de trei recorduri. Ea este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil, ca suprafata, din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume.

Ateneul Roman

Ateneul Roman este o sala de concerte, care adaposteste si Filarmonica „George Enescu”. Cladirea este una dintre cele mai frumoase constructii din Bucuresti, fiind ridicata intre anii 1886 si 1888, in stil neoclasic si stil eclectic. Ateneul are aspectul unui templu, cu opt coloane, fatade cu mozaic si o cupola uriasa. In interior, exista o fresca lata de 3 metri si lunga de 70 metri, alcatuita din 25 de scene reprezentative din istoria tarii noastre. Acesta este unul dintre obiectivele turistice din Bucuresti pe care nu trebuie sa le ratezi.

Muzeul Taranului Roman

Daca esti pasionat de evolutia artei populare, Muzeul Taranului Roman este destinatia ideala. Acesta cuprinde cea mai mare colectie de obiecte traditionale din Romania, peste 90.000, printre care expozitii de obiecte din ceramica, icoane, tesaturi, costume populare, obiecte sculptate si mobila. In Bucuresti, mai poti vizita Muzeul Satului Romanesc sau Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, printre altele, care sunt si ele cat se poate de interesante.

Centrul istoric

Centrul istoric al Bucurestiului este cel mai viu loc din tot orasul. Aici se gasesc cladiri cochete, construite in stil neoclasic si neobaroc, terase, cafenele, restaurante si magazine. O plimbare pe aceste strazi, printre obiectivele turistice, bisericile si cladirile declarate monumente istorice, este ca o plimbare prin trecutul orasului.

Parcurile Bucurestiului

Pentru a face o pauza de la vizitarea cladirilor Bucurestiului, te poti opri in parcurile sale fermecatoare. Ai de ales intre Parcul HerastrauParcul TineretuluiParcul CismigiuGradina Botanica „Dimitrie Brandza”Parcul Carol, Parcul Eroilor si chiar Gradina Zoologica din Bucuresti. Fiecare parc impresioneaza prin aranjamentele sale florale, lacurile sau locurile special amenajate pentru diverse activitati.


Sursa: turistcenter.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!