in

5 lucruri care merită văzute de fiecare turist care vizitează România

Palatul Parlamentului, cunoscut și sub numele de „Casa Poporului”, este a treia cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume.

Turismul românesc este pe cale să înflorească. Dacă aveți ocazia să primiți oaspeți din străinătate sau să-i sfătuiți pe turiști cu privire la locurile pe care trebuie să le viziteze în România, nu trebuie să ratați aceste 5 obiective. Desigur, nu vor putea fi văzute toate într-o singură excursie, însă dacă vor parcurge itinerariul propus își vor putea face o impresie bună, care să-i determine să revină.

Palatul Parlamentului din București

Majoritatea zborurilor către România aterizează la București, așa că acesta este un bun punct de plecare. Palatul Parlamentului, cunoscut și sub numele de „Casa Poporului”, este a treia cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume. Rivalizează ca mărime atât cu Pentagonul, cât și cu Taj Mahal-ul. Clădirea care pune în valoare calitatea materialelor și a meșteșugului românesc poate fi vizitată șapte zile pe săptămână, dar va trebui să vă programați din timp un tur (10 dolari de persoană) și să aveți pașaportul la îndemână. După ce ați vizitat clădirea, puteți ajunge rapid la mai multe baruri, restaurante și cazinouri. Da, cazinouri: Bucureștiul încă găzduiește mii de cazinouri, deși numărul s-a diminuat în ultimii ani. În ultima vreme, mulți jucători au fost atrași de site-urile de jocuri de cazinou online, care oferă diverse tipuri de promoții atractive ce pot fi revendicate instantaneu de pe un smartphone, o tabletă sau un computer.

Delta Dunării

În acest loc pitoresc se varsă Dunărea în Marea Neagră, după ce apa străbate peste 2800 de kilometri. Delta Dunării este cea mai mare și totodată, cea mai bine conservată deltă de pe bătrânul continent, având peste 5000 de specii de plante și de animale. Prin urmare, această rezervație umedă, cu nuferi și stufărișuri, care se revarsă prin nenumărații afluenți ai fluviului, reprezintă unul dintre locurile pe care iubitorii de natură pur și simplu nu trebuie să le rateze. Nu uitați să luați cu voi camera de fotografiat!

Orașele săsești din Transilvania

Brașovul, Sighișoara și Sibiul (Hermannstadt) sunt cele mai reprezentative orașe săsești din Transilvania, așa că nu este de mirare că acestea se află pe lista multor turiști. Sașii au fost invitați de maghiari să se stabilească în câteva puncte strategice din regiune pentru a proteja Europa de invazia otomană. Cu timpul, germanii s-au risipit, însă moștenirea lor dăinuie și în zilele noastre. Și mai mult decât atât, Cetatea Sighișoara este singura cetate medievală din Europa locuită permanent. Pe lângă aceste obiective principale, mai pot fi vizitate și diverse sate săsești din regiune, cum ar fi Biertan sau Viscri, satul în care Prințul Charles deține o pensiune pe care o vizitează destul de des.

Castelul Bran

Ofertele turistice din străinătate care prezintă România nu pot ocoli acest obiectiv, care este asociat cu romanul Dracula, cel mai faimos vampir din literatură. Se spune că Bram Stoker s-a folosit de povestea lui Vlad Țepeș pentru a scrie acest roman, iar cum Castelul Bran este singurul din regiune care se potrivește cu cel descris de scriitor, este simplu de înțeles cum au luat naștere toate aceste legende. Chiar și așa, nu putem să nu recunoaștem faptul că arhitectura castelului, combinată cu peisajul cu vedere spre o trecătoare cețoasă, parca recreează uneori acea atmosferă descrisă în roman.

Maramureș

Acest județ situat la granița de nord-vest a țării se poate lăuda cu câteva dintre cele mai pitorești locuri din România. Maramureșul înglobează patru foste regiuni folclorice aparte, fiecare cu o istorie bogată: Țara Maramureșului, Țara Lăpușului, Țara Codrului și Țara Chioarului. Turiștii spun că o vizită în Maramureș este ca o întoarcere la un trecut mai simplu, mai rustic, mai rural. Sate izolate, separate de câmpuri splendide și de dealuri împădurite, se grupează în jurul unor biserici de lemn tradiționale care dispun de clopotnițe în stil gotic. Bisericile din Bârsana, Budești, Desești, Ieud-deal, Plopiș, Poienile Izei, Rogoz și Șurdești sunt incluse pe lista UNESCO. Dacă vizitați regiunea într-o zi de duminică veți avea ocazia să-i vedeți pe localnici îmbrăcați în costum tradițional.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.