in

Top 3 cele mai frumoase locuri pe care să le vizitezi în județul Buzău

Județul Buzau este o minunată zonă din Muntenia. Pentru un city break grozav chiar la noi în țara, Buzău este destinația perfectă. Iată 3 cele mai frumoase locuri pe care să le vizitezi în județul Buzău:

Vulcanii Noroiosi

Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mici sunt o destinatie turistica speciala. Platoul cu aspect selenar este o formatiune naturala de roci vulcanice care s-au uscat in forme cel putin interesante. Acestia constituie un real magnet turistic, avand caracteristici unice in tara.

Muzeul de Chihlimbar

Muzeul de Chihlimbar este un frumos obiectiv turistic din Buzau, construit in 1973. Adaposteste o colectie de bucati de chihlimbar una mai speciala decat cealalta, cu gramaje de 1,7-1,5 kilograme si culori variate pornind de la galben si ajungand la negru si verde. Muzeul se afla intr-o cladire cu trei etaje cu aparenta unei case taranesti, decorate in interior cu icoane, fotografii, obiecte de tesut, bijuterii, pietre semipretioase, fosile, roci.

Complexul brancovenesc din Ramnicu Sarat

Complexul brancovenesc de la Ramnicu Sarat este un loc de o frumusete deosebita, inspirat din arhitectura traditionala romaneasca. Complexul este format dintr-o manastire, un ansamblu de chilii si o curte domneasca, toate ridicate din ordinul unei rude ale domnitorului Constantin  Brancoveanu. In biserica ansamblului poti admira picturi in foita de aur, realizate de celebrul zugrav Parvu Mutu.

 


Sursa: turistcenter.ro

 

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!