in

Descoperă România Sălbatică! Cel mai frumos munte din Carpaţii de Curbură – Masivul Ciucaş. VIDEO

În ciuda condiţiilor mai grele la care ne supune, iarna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri şi muntele este locul ideal pentru a te bucura de ea, dar şi pentru a o studia. Munţii Ciucaş poate reprezenta unul dintre astfel de locuri.

Doi tineri, pasionaţi de fotografie, natură şi călătorii au muncit doi ani la realizarea unui documentar care surprinde frumuseţile României sălbatice. Recent, au lansat al cincilea episod dedicat sezonului de iarnă în masivul Ciucaş.

Masivul Ciucaş este cu siguranţă cel mai frumos munte din Carpaţii de Curbură şi impresionează în special prin stâncile spectaculoase şi peisajele alpine inedite.

Iarna este capricioasă în această zonă, iar în acest episod o să puteţi vedea ce înseamnă un viscol serios pe crestele montane. Ciucaşul mai impresionează şi prin zonele de la bază pline de flori de primăvară.

Puteţi vedea documentarul integral în video de mai jos:

DRS 05 – Ciucas from Dan Dinu on Vimeo.

În aprilie 2016, Dan Dinu (35 ani) şi Cosmin Dumitrache (27 ani), pasionaţi de fotografie şi iubitori de natură, au lansat primul episod al seriei Descoperă România Sălbatică: Mestecănişul de la Reci, din judeţul Covasna. Îl puteţi vedea aici!

”Descoperă România Sălbatică” este structurat în episoade de minimum 25 minute. ‘‘Practic, fiecare episod ne-a luat undeva între 5-7 zile de filmare pe teren, iar la montaj aproximativ 3-4 zile/episod. Filmarea primului episod a început în aprilie 2014 şi ne-am gândit să structurăm serialul pe sezoane a câte şase episoade pe sezon’’, a povestit pentru Descoperă Cosmin Dumitrache, la lansarea proiectului.

Cele şase episoade ale primului sezon sunt: Rezervaţia de la Reci, Delta Dunării, Munţii Bucegi, Munţii Apuseni, Munţii Ciucaş şi Munţii Ceahlău. ‘‘Anul acesta o să mai filmăm încă şase episoade. Continuam şi realizarea filmului cel mare “Romania Salbatică”, însă nu ştim exact cât o să ne ia până la finalizarea lui deoarece sunt foarte multe zone de acoperit în perioade diferite ale anului’’, a adăugat el atunci.

 

sursa: www.descopera.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!