in ,

Două eleve de origine română, câştigătoarele unui concurs de ştiinţe în Irlanda

Maria Louise Fufezan şi Diana Bura sunt marile câştigătoare ale celei de-a 52-a ediţie a concursului de ştiinţe BT Young Scientist and Technology Exhibition 2016, care a avut loc în Irlanda.

Eleve în oraşul Balbriggan, Irlanda, tinerele de origine română au impresionat juriul cu proiectul ‘An Investigation into the Effects of Enzymes used in Animal Feed Additives on the Lifespan of Caenorhabditis Elegans’, în care prezentau pagubele produse fertilităţii solului de modul de hrănire al animalelor. Ideea acestui proiect a apărut când Diana şi-a vizitat bunica şi a observat că găinile din ferma acesteia sunt mult mai mici decât cele găsite în comerţ şi a decis să descopere motivul, potrivit btyoungscientist.com.

56911cb8682ccf6920116c05

Maria Louise, 16 ani, şi Diana, 15 ani, provin din familii de români din Transilvania şi a fost prima lor participare la acest concurs. Elevele au fost recompensate cu un cec de 5.000 de euro şi cu posibilitatea de reprezenta Irlanda, în luna septembrie, la Bruxelles, în competiţia europeană.

Două eleve de origine română, câştigătoarele unui concurs de ştiinţe în Irlanda. Maria Louise Fufezan şi Diana Bura sunt marile câştigătoare ale celei de-a 52-a ediţie a concursului de ştiinţe BT Young Scientist and Technology Exhibition 2016, care a avut loc în Irlanda.

Posted by Identitatea Românească on 10 Ianuarie 2016

Suntem mândri că acest concurs continuă să fie o rampă de lansare pentru viitorii antreprenori, academicieni, oameni de ştiintă şi avem mulţi câştigători ale ediţiilor trecute care dovedesc asta. Felicitări Mariei şi Dianei, care se alătură listei de câştigători şi care vor avea ocazia să reprezinte Irlanda în competiţia europeană,” a declarat Shay Walsh, director general BT Irlanda, citat de btyoungscientist.com.

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!

2 Comments