in

Enisala Safari Village – Un sat de cinci stele

Enisala Safari Village este un sat de vacanță de cinci stele situat la intrarea în Delta Dunării. Este un loc exclusivist, ideal pentru a te relaxa și a te bucura de natura bogată a ținutului dobrogean la standarde ridicate.

Enisala Safari village – un sat de vacanță de cinci stele

Acest sat de vacanță este construit în mijlocul satului Enisala, pe drumul ce leagă Babadag de Tulcea. Zona în care este situat Enisala Safari Village este deosebit de frumoasă, fiind așezat pe coasta unui deal, în imediata apropiere a unui sit arheologic bogat în artefate tracice.

Atmosfera de la Enisala Safari Village este una liniștită și plină de culoare locală. Arhitectura caselor și a obiectelor din acest sat dobrogean este inspirată din tradiția dobrogeană, iar toate materialele folosite sunt eco. Este unul dintre cele mai autentice locuri din România.

Toate materialele folosite în construcția clădirilor sunt eco

Cazare á la Enisala Safari Village

Acest sat de vacanță este compus din două spații de cazare : Casa Lavanda și Casa Atticum care pot găzdui în condițiile cele mai confortabile un număr maxim de 30 de persoane. Fiecare cameră are o denumire personalizată care o definește, însă toate sunt viu colorate, vesele și pline de detalii tipic dobrogene.

Spațiu de cazare autentic dobrogean în Enisala Safari Village

Vei fi cazat într-o atmosferă de poveste unde vei fi înconjurat de perne brodate și velinte țărănești, buchețele de lavandă așezate în căni de ceramică, ceainice din alamă, fante din lemn sau sticlă în formă de pește și preșuri tradiționale.

Cameră din Casa Lavanda

Alte spații de care te vei putea bucura sunt: Salonul Rotonda, Salonul Otoman, Crama bizantină, două terase ce oferă panorame superbe, o Galerie de pictură, un Muzeu arheologic precum și un Amfiteatru special creat pentru focul de tabără sau o terasă pentru plajă.

Detalii care crează o atmosferă de poveste în satul e vacanță

Bairamuri și ospețe în stilul Enisala Safari Village

Nu există nici un loc în Delta Dunării unde să nu se mănânce borș de pește, însă la  Enisala Safari Village prepararea acestui fel de mâncare este un spectacol în sine pe care nu vrei să îl ratezi. Trebuie să știi că secretul gustului divin al borșului de pește precum și a celorlalte mâncăruri este dat de ingredientele provenite din grădina proprie, dar și că meniul variază în funcție de disponibilitatea acestora.

Salonul Rotonda – un loc perfect pentru ospețe în stil dobrogean

Pe lângă Salonul Rotonda și Salonul Otoman unde se țin ospețele, vei mai fi invitat în superba Cramă bizantină care te așteaptă să deguști din vinurile dobrogene aromate, într-un decor inedit, cu pești atârnați la uscat în firide, șuncă țărănească și murături.

Decorul inedit din Crama bizantină

Amfiteatrul – loc de întoarcere în timp

Un loc ideal pentru a asculta cântece rusești în jurul focului de tabără, care te va duce într-o lume a legendelor demult uitate, este Amfiteatrul din Enisala Safari Village. Aici vei sta ore în șir depănând amintiri și bând un ultim pahar lângă tăciunii aprinși. De asemenea, la cerere se poate organiza o seara rusească ca la carte: cu vin și plăcintă rusească, cor și foc de tabără. O atmosferă absolut superbă!

Imagine nocturnă asupra Amfiteatrului din satul de vacanță Enisala Safari Village

Galeria de artă – Vizită în lumea artiștilor

La Galeria de artă vei putea admira lucrări în cărbune sau schițe în creion ale unor pictori români celebri dar și replici ale unor obiecte de ceramică din neolitic. De asemenea, foști elevi ale Școlii de pictură Enisala precum Movilă sau Mazilu au donat câteva opere pentru a fi expuse în acest loc.

Galeria de artă – imagine din interior

Ce e de făcut în Enisala Safari Village

Drumeții. Indiferent de vârstă, poți explora dealurile ce împrejmuiesc lacul Razim, ulițele satelor pescărești, pădurea de stejari, rezervația de bujori sălbatici sau Poarta Vântului.

Drumeți de toate vârstele explorând împrejurimile Enisala Safari Village

Bird Watching. Întrucât Delta Dunării este un refugiu unic în Europa pentru nu mai puțin de 300 de specii de păsări. Fiind declarată Rezervație a Biosferei, Delta Dunării oferă adăpost unor specii de păsări precum rațe sălbatice, egrete, prigorii, gâște sălbatice, cormorani, vulturi, albatroși, sitari, potârnichi și celebrilor pelicani care domină apa și aerul.

Sute de specii de păsări sunt găzduite de Delta Dunării

Pescuit. Ce poate fi mai frumos decât o plimbare cu barca spre cele mai frumoase golfuri, lagune și canale, ideale pentru pescuit? Vei prinde cel mai probabil crap, stiucă sau somn, iar cu puțină îndeletnicire, țipari sau șalăi. Pentru cele mai bune rezultate, pescuiește dimineața devreme sau seara!

Pescuit pe timp de seară

Safari Foto. Dacă ești înnebunit să surprinzi cele mai spectaculoase peisaje, în Delta Dunării vei obține cele mai frumoase cadre ale Dobrogei. Bineînțeles, fiecare zi oferă un nou spectacol creat de coloniile de pelicani, aventurile la pescuit, labirinturile de stufăriș ale canalelor, Munții Măcinului sau relicvele arheologice.

Delta Dunării – un loc ideal pentru Safari Foto

Safari Bike. Pentru a explora natura înconjurătoare nu trebuie decât să te urci în șa și să pornești la drum. Vei adulmeca pe deplin frumusețea locului de-a lungul dealurilor și pădurilor. Este bine de știut că Enisala Safari Village oferă asistență celor care doresc să facă ocolul lacului Razim.

Turul Mănăstirilor. La doar 40 de kilometri distanță față de acest sat de vacanță, vei găsi cele mai mari trei mănăstiri din nordul Dobrogei. Vei fi fascinat de Russian Glory, o mănăstire de rit slav, sau de Cocoș – o mănăstire ortodoxă situată pe un deal plin de tei. Nu în ultimul rând vei descoperi frumusețea mănăstirii de călugări Celic Dere.

Turul mănăstirilor din Nordul Dobrogei

Împrejurimile satului de vacanță

Experiențe deosebite te așteaptă și dincolo de Enisala Safari Village. Plimbându-te, vei descoperi frumusețea Cetății Enisala, Muzeul satului dobrogean Enisala și expresivitatea oamenilor care te vor prezenta tradiții și meșteșuguri populare. Un alt loc în care trebuie să ajungi este Lacul Razim care se află între Enisala Safari Village și Dunăre.

Cetatea Enisala

Sursa: descoperalocuri.ro

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!