in ,

Film despre Brâncuși la Hollywood. Sculptorul, interpretat de Andy Garcia

Scenariul pentru spectacolul de teatru ”Brâncuşi”, scris de regizorul Mick Davis și care urmează să ruleze la teatrul Metropolis, este gata, iar luna viitoare vor începe discuţiile privind un proiect cinematografic la Hollywood pe acelaşi subiect. Brâncuși va fi interpretat de actorul american Andy Garcia.

George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că scenariul pentru spectacolul de teatru ”Brâncuşi”, scris de Mick Davis, este gata, iar luna viitoare vor începe discuţiile cu regizorul american, care a propus şi un proiect cinematografic la Hollywood pe acelaşi subiect.

”Am vorbit cu Mick Davis, dar va trebui să discutăm mai multe când se întoarce de la Los Angeles. Dacă nu la sfârşitul lunii, sigur luna viitoare. Scenariul este la mine, este foarte frumos şi foarte interesant. Ştiu că Mick Davis a propus un film şi la Hollywood, dar mai multe nu vă pot spune”, a declarat George Ivaşcu.

Managerul de la Teatrul Metropolis a adăugat că pentru spectacolul ”Brâncuşi” de la Bucureşti va fi organizat un casting, rolul sculptorului urmând să fie ales în urma alegerii regizorului. ”Nu va fi un casting internaţional”, a mai spus George Ivaşcu.

Totuşi, în luna iunie, actorul american Chris Noth, cunoscut din serialul ”Totul despre sex”, declara că abia aşteaptă să joace în spectacolul ”Brâncuşi”, produs de George Ivaşcu.

”A fost unul dintre cele mai bune spectacole pe care le-am văzut. Actorii români sunt extraordinari, mult mai buni decât mă aşteptam. M-am hotătât şi abia aştept să joc la Teatrul Metropolis în spectacolul «Brâncuşi», de Mick Davis şi produs de George Ivaşcu. Îmi place Bucureştiul, deoarece este un oraş extraordinar. Îi mulţumesc lui Mick Davis pentru invitaţie şi lui George Ivaşcu pentru faptul că m-am simţit extraordinar”, a declarat Chris Noth, după vizionarea spectacolului ”Paganini”.

Regizorul scoţian Mick Davis a realizat în România filmul ”Modigliani”, în 2004, rolul principal fiind interpretat de Andy Garcia, iar la Teatrul Metropolis a montat, în 2015, spectacolul ”Paganini”.

Mick Davis este cunoscut şi ca regizor al filmelor „Dorian Gray” şi „The Match” şi ca scenarist al peliculelor „Love in Paris”, „Amprenta morţii” cu Jean-Claude Van Damme. A lucrat, între alţii, cu actori precum Andy Garcia, Pierce Brosnan, Elsa Zylberstein, Eva Herzigova, Ryan Phillippe.

Mick Davis s-a născut pe 1 august 1961 în Glasgow, Scoţia. Iniţial antrenor de fitness la echipa Celtic Glasgow, Davis şi-a schimbat destinul după ce l-a cunoscut pe Rod Stewart. Cântăreţul l-a invitat pe Mick Davis la Los Angeles, pentru a antrena echipa sa de fotbal, dar şi pentru a cunoaşte oameni din industria de film. Acolo, Davis a scris primul său scenariu, „Paganini“.

Ajuns în mâinile lui Martin Scorsese, scenariul l-a făcut pe regizorul american să spună că este unul dintre cele mai bune pe care le-a citit vreodată şi că poate fi făcut ori sub formă de film, ori ca piesă de teatru. Recomandarea lui Scorsese i-a deschis lui Mick Davis uşile către colaborări cu Mickey Rourke (pentru care a scris scenariile a trei filme, printre care şi „Alte nouă săptămâni şi jumătate“), Andy Garcia (pe care l-a distribuit în rolul lui Modigliani, în filmul cu acelaşi nume, turnat în România, cu George Ivaşcu, Mihai Gruia Sandu ş.a. în distribuţie), Pierce Brosnan, Ian Holm, Richard Harris, Tom Sizemore, Al Pacino. Potrivit ziarului Adevărul, în rolul lui Constantin Brâncuși va juca tot Andy Garcia.

A fost producătorul serialului „Eleventh Hour“, a lucrat în televiziune cu Samuel L. Jackson şi Michael Weatherly, colaborează cu actorul Chris Noth şi are în derulare cinci seriale de televiziune şi trei filme, în America. Logodit cu actriţa română Ana Adelaida Perjoiu, şi prins între Los Angeles şi Bucureşti, Mick Davis a montat la Teatrul Metropolis povestea lui Niccolò Paganini.

Sursa: http://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/film-despre-brancusi-la-hollywood-569833

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!