in

Firijba, cel mai vechi sat din România, a supraviețuit de pe vremea dacilor

În România există foarte multe locuri despre care nu a auzit nimeni, dar care păstrează vie o imagine de demult a țării noastre. Firijba din comuna Popeşti, judetul Vâlcea, este un sat în care timpul parcă s-a oprit în loc.

Satul Firijba este considerat cel mai vechi sat românesc, istoricii fiind de părere că acesta datează încă de pe vremea dacilor. Primele atestări documentare apar în anul 1850, atunci când domnitorul Cuza menționează locul în nomenclator, cu 100 de persoane, potrivit cunoastelumea.ro.

Satul Firijba impresionează prin frumusețea sa și prin faptul că locul nu a suferit foarte multe modificări din trecut și până în prezent. Acest loc de poveste se află comuna Popeşti, județul Vâlcea.

Ce este atât de special la acest sat?  Firijba este un loc aflat între dealuri, iar pe timp de iarnă drumul este foarte greu accesibil. În timpul verii, acest loc are o frumusețe aparte. Drumurile prăfuite și neasfaltate amintesc de satul pitoresc de demult, iar imaginea este completată de casele care au păstrat arhitectura acelor timpuri.

Firijba a conservat imaginea satului românesc, iar acest loc atrage în prezent foarte mulți turiști, în principal străini, care își doresc să investească în această zonă și să o transforme într-o destinație turistică.

Sursa:

http://www.avantaje.ro/

http://www.cunoastelumea.ro/

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!