in

Îndrăgostită de România: O scriitoare din Anglia trăiește de șase ani într-un oraș din Brașov

Arabella McIntyre-Brown s-a născut în sudul Angliei, dar s-a îndrăgostit atât de tare de locurile pe care le-a vizitat încât şi-a cumpărat o casă în satul Măgura din judeţul Braşov.

„A costat 1,3 miliarde de lei, pentru că vorbim de vremea când încă nu se schimbase moneda. Aşa că, atunci când am scos banii din bancă, am fost miliardară pentru un weekend. A fost 23.000 de lire”, a povestit scriitoarea.

Traiul de zi cu zi în România nu a făcut-o să-şi piardă entuziasmul iniţial.

„Lucrez aici. Mă uit la Bucegi, de la fereastra biroului. În fiecare zi mă uit pe fereastra dormitorului meu, pe cea de la bucătărie, văd Piatra Craiului şi mă gândesc: cât de norocoasă sunt că trăiesc aici!”, a declarat Arabella McIntyre Brown.

Scriitoarei îi place să le povestească prietenilor despre locul care o face fericită şi scrie despre el pe reţelele de socializare şi în presa din Marea Britanie. În acelaşi timp, lucrează la o carte despre România.

De asemenea, vecinii ei au numai cuvinte bune de spus despre ea.

E chiar o persoană drăguţă şi noi am comuncat foarte bine. A ţinut cursuri de engleză pentru copiii din sat, se implică în viaţa comunităţii”, a declarat Roxana Preda.

„Ouă, lapte, caş, brânză, din astea, mergem, îi mai ducem, no suntem vecini. Şi eu dacă am o problemă şi-i zic: Arabella, du-mă până la Zărneşti!, nu zice că nu”, a precizat Maria Cotinghiu, vecină cu Arabella McIntyre Brown.

Totodată, și scriitoarea a lăudat ospitalitatea românilor.

„Această vecinătate, obligaţia faţă de vecinul tău, cred că este fantastică şi ospitalitatea faţă de vizitatori: Haideţi, intraţi, haideţi la masă, beţi o cafea, o ţuică, o vişinată?”, a subliniat Arabella McIntyre Brown.

Şi pentru că la Măgura se simte acasă, Arabella McIntyre-Brown învaţă limba română.

Ştiu cuvinte pentru pasăre, pentru coasă, pentru iarbă… nori”, a povestit femeia.

sursa: http://www.digi24.ro/

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!