in

Românce faimoase: IRENE GHICA, cea care i-a furat inima lui Errol Flyn

În noiembrie 1949, rubricile de monden ale ziarelor de peste Ocean aveau o nouă preferată: o prințesă româncă de numai 19 ani, care i-a furat inima celui mai râvnit bărbat din Cetatea cinematografiei: Errol Flynn.

Errol Flynn s-a logodit cu o prinţesă adolescentă,

titra publicaţia The Milwakee Sentinel, în secolul trecut.

Actorul australian era un playboy cu iz hollywoodian, iar ea era o prinţesă ingenuă, care la 17 ani fusese cucerită de şarmul şi siguranţa de sine ale lui Errol Flynn, atunci în vârstă de 40 de ani. Prinţesa Irene Ghica era româncă şi considerată „exotică”, toată lumea fiind de părere că relaţia lor va dura.

Cei doi s-au cunoscut la Paris şi au petrecut împreună vacanţe luxoase pe Coasta de Azur, înconjuraţi de prieteni bogaţi şi excentrici. Într-un interviu, Errol Flynn a declarat:

n-ai cum să nu te îndrăgosteşti de această tânără româncă, bogată şi independentă, cu cei mai frumoşi ochi albaştri din lume.

Între timp, Irene spunea:

Îmi place că Errol ştie să îşi ţină gura când vreau linişte.

Totul s-a încheiat prost pentru prinţesa noastră, după ce s-a aflat că actorul ducea o viaţă dublă. În timp ce era cu Irene, el îi ceruse mâna lui Patrice Wymore, cu care s-a şi căsătorit. Irene Ghica s-a întors la Paris, unde a locuit cu mama ei. La finalul anilor ’50,  superba prințesă s-a căsătorit cu fostul soț al lui Michelle Morgan, William Marshall, pe care l-a părăsit aproape doi ani mai târziu, în 1961.

Prinţesa Irina-Pacifica Ghica s-a născut în 1932, la Bucureşti, şi face parte din ramura valahă a familiei Ghica, de origine aromână, care a dat de-a lungul timpului mai mulţi voievozi ai ţării Româneşti şi ai Moldovei, dar şi doi prim-miniştri, Ion Ghica şi Dimitrie Ghica, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Irina-Pacifica este fiica lui Ionel Ghica, pilot de avion care a murit într-un accident chiar în 1932, anul naşterii Irinei, şi a lui Ibi Golfineanu, o descendentă a unei importante familii de boieri din Oltenia. Când avea 12 ani, Irina a părăsit România cu mama ei, de teama sovieticilor, şi s-au stabilit mai întâi la Geneva și apoi la  Paris, unde mama ei s-a recăsătorit. Prinţesa Ghica are astăzi peste 83 de ani şi trăieşte liniștit și modest în Franţa.

Sursa: http://www.cunoastelumea.ro/

 

Articol publicat de Laurențiu Barbu

Promovarea memoriei colective pentru conservarea identității românești!